Smaalensgås

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Smaalensgås

For litt siden var jeg på besøk hos Taraldrud Gård i Marker kommune, som av alle ting, driver med gås – nærmere bestemt av typen Smaalensgås. Det har seg nemlig slik at Østfold var et stort gåsefylke i gamle dager. Sånn fram til 60-tallet en gang.

For å bevare stammen, satte derfor Fylkesmannen i Østfold i gang et prosjekt for noen år siden, hvor flere bønder ble utfordret til å starte med kommersiell drift av Smaalensgås. Tre bønder slo til, deriblant Camilla Nordmo og mannen på Taraldrud gård.

Smaalensgås

For noen morsomme skapninger de var, disse gjessene! De sprang rundt i flokk og skravla så det ikke var ørens lyd.

Vanligvis bruker de å være ute på et stort jorde hele dagen, men da vi var på besøk hadde de blitt tatt inn dagen før. De skulle videre til slakting og da må de være innomhus i noen dager først slik at det kan bli tatt salmonellaprøver av dem.

Nå har det oppstått noen problemer på slakteriet som de bruker, så gjessene er igjen ute på jordet og vi må vente helt til januar før vi kan smake. Det er jo bra å ha noe å glede seg til også!

Smaalensgås

Var ikke skummelt i det hele tatt å gå inn til dem – det hadde jeg jo trodd det skulle bli. Jeg tror kanskje de syntes det var forholdsvis skummelt å få besøk av meg, da. De kom i alle fall ikke bort for å hilse på.

Smaalensgås

Takk for meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon