Havrebarer

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Havrebarer

Under barndommens ski- og gåturer ble det alltid fristet med superbensin når lillemor ble hengende litt for langt bak resten av gjengen. Når gjeipen ble litt for stor og motivasjonen var fullstendig fraværende, var det bare én eneste ting som gjaldt; mammas små bokser fylt av rosiner, nøtter og sjokolade. Og bensinen fungerte alltid supert, gjeipen ble snudd og marsfarten økende.

Min erfaring er at 70-talls trikset fungerer like bra nå både på meg og de små. Disse to ulike havrekakene – eller flapjacks som de heter på originalspråket – er morsomme alternativer når både motivasjon og tempo må økes.

Energibarer

Havrebarer med popcorn
2 ss solsikkeolje
60 g upoppet popcorn
100 g smør
75 g demerarasukker (mykt, brunt sukker)
75 g honning
1/2 ts Maldonsalt
200 g store havregryn

Ha solsikkeoljen i en tykkbunnet kjele sammen med popcornet. Sett på lokk, skru på litt over medium varme og rist på kasserollen noen ganger slik at oljen og kornene blir blandet. Pop kornene og hell dem over i en bolle. Mens det popper, smelter du sammen smør, sukker og honning i en annen kasserolle.

Bland havregrynene og saltet med det ferdige popcornet før du heller den smeltede blandingen over. Kle en form på ca. 20 x 30 cm med plastfolie. La det være nok folie over kantene til at du kan brette det over den ferdige kaken etterpå.

Hell blandingen over i forma og klem den på plass. Sett forma i kjøleskapet i 1–2 timer slik at kaken stivner. Skjær i passe store kvadrater. Bitene er best når de står kaldt frem til servering.

Energibarer 

Havrebarer med rosiner og havregryn
300 g smør
75 g demerarasukker
120 g honning
250 g store havregryn
200 g lettkokte havregryn
1/2 ts Maldonsalt
75 g rosiner
75 g store gule rosiner
75 g tørkede tranebær

Sett stekeovnen på 150 grader.

Energibarer

Dette er en stor porsjon. Smelt smøret i en kasserolle sammen med sukkeret og honningen. Bland resten av ingrediensene i en stor bolle og hell den smeltede sukker- og smørblandingen over. Rør det sammen.

Kle en form på ca. 20 x 30 cm med bakepapir. Hell havreblandingen oppi forma og klapp den flat. Stekes midt i stekeovnen i 35–40 minutter. La det avkjøles i forma før du skjærer opp i passe store rektangler.

Når jeg lager kakene såpass tykke som dette, blir de ikke helt sprø. Ønsker du helt sprø kaker, bruker du en større form å steke i slik at kakene blir tynnere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon