Nå har jeg funnet en helt idiotsikker måte å lage den gule kremen til suksesskaken på – eller gulkake, som jeg kaller den. Følger du denne fremgangsmåten er du garantert en knallgul krem som har en silkemyk konsistens. Og som garantert ikke skiller seg og får klumper som du definitivt ikke vil ha. Oppskriften på denne gulkremen har jeg funnet i en av konditor Sverre Sætres kokebøker. Jeg har gjort noen justeringer.

Her kan du finne en egen oppskrift på suksesskake med smak av appelsin – perfekt til påske!

Suksesskaken er jo bestandig én av de kakene som forsvinner først på kakebordet – det bruker det iallfall å være på de stedene jeg er. Og det er jo ikke rart, god som kaken er!

Har du forresten prøvd ut oppskriften på små suksesskaker – eller gule bomber? Klikk deg inn her og sjekk ut herlighetene!

Suksesskake med fantastisk god gul glasur

Oppskrift på suksesskake

Mandelbunn
200 g mandler
5 eggehviter
200 g melis

Glasur
100 g kjøleskapskaldt smør
5 eggeplommer
1 dl H-melk
100 g sukker
10 g maisenna
mørk sjokolade til pynt

Sett stekeovnen på 160 grader og smør en rundform på 24 cm. Legg bakepapir i bunnen.

Ha mandlene i en matprosessor ha kjør knivene rundt til de har blitt helt smulete. Du kan også bruke en mandelkvern.

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk eggehvitene til de begynner å forme hvite topper. Tilsett melisen litt etter litt og pisk til du får en luftig og blank marengs. Hell i de malte mandlene og vend dem inn med en slikkepott.

Hell røren over i kakeformen og stek den i 45–50 minutter på nederste rille. Kaken skal ha en fast overflate når den er ferdig. La den avkjøles halvveis i formen før du setter den over på en bakerist.

Så var det den gule kremen! Jeg vet at det er mange som sliter med å få kremen til å få akkurat den konsistensen som den skal ha, og jeg har også prøvd mange ulike oppskrifter av varierende art. Denne blir garantert perfekt!

Ta smøret ut av kjøleskapet og del det i terninger. Legg det tilbake i kjøleskapet.

Ha eggeplommene i en kasserolle sammen med melken, sukkeret og maisennaen. Pisk det sammen for å fjerne eventueller melklumper. Kok opp mens du rører godt i bunnen hele tiden. Det kan lett sette seg fast. La det koke i 20 sekunder.

Ta kasserollen av varmen og rør inn smørklumpene. Ta noen av gangen og rør dem kraftig inn. Når alle klumpene er rørt inn, er glasuren ferdig. Jeg bruker bestandig å ha den gjennom en sil, for å forsikre meg om at det ikke blir med noen små hvite eggkluper, før jeg fordeler den utover mandelbunnen.

Her har jeg revet litt mørk sjokolade over glasuren. Jeg bruker grønnsaksskrelleren for å lage sjokoladepynten.

PS! Dersom kremen nå skulle skille seg, tilsetter du litt iskaldt vann og pisker skikkelig kraftid. Da vil den etter alle solemerker komme tilbake og bli helt fin.

Suksesskake med fantastisk god gul glasur

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  • Hei Mona! Det har jeg ikke prøvd, men ser ingen grunn for at det ikke skal gå bra, så kjør på med fløte 🙂

  • Med fløte blir kremen enda bedre. Og hvis du tilsetter ca 1 ts ekte vaniljesukker i kremen også blir den helt fantastisk god

  • Jeg bruker fløte istedenfor melk, og det gir en MYE bedre smak( har prøvd begge deler). Noen sverger til smør også, mens jeg liker best margarin.

  • Ja, du kan bruke fløte i stedet for melk, mye bedre. Når smørkremen blir lunken : tilsett en teskje vaniljepulver og en spiseskje sterk svart kald kaffe. Mmmm

 1. En enkel oppskrift på gul krem, men den smaker litt annerledes. Ikke like god som den andre, gamle oppskriften din på gul krem.

 2. Du må ha tålmodighet når du skal lage gul krem
  5 eggeplommer.
  1dl fløte.
  120 gr sukker.
  Varm alt i en gryte på svak varme til d tykner, Ikke koke.avkjøl litt rør inn ca60 gr smør( Melangs)

 3. Hei! I den orginale oppskriften,som min bestemor laget den,50 år tilbake og som ALLTID er vellykket;
  Kok opp 100 sukker
  1 1/2 dl fløte
  4 (5) eggeplommer
  La dette koke opp under omrøring,kok til det tykner på svak varme. Avkjøl og tilsett så 125 gr. Godt smør(meirismør).Bruk stavmixser så får du en klumpfri og luftig gul krem!!! Så enkelt og orginalen!!

  • Definitivt den beste kremen, fungerer hver gang. Må bare passe på å røre i kremen og for all del ikke kok den opp.
   Alltid smøret ti slutt.
   Kanskje derfor vi kaller den sukssè terte da den slår all hver gang.

  • Dette er den oppskriften på krem som jeg også bruker,men jeg har vaniljesukker i også. Jeg koker den alltid til den tykner og avkjøler den godt før jeg visper inn smøret. Den mislykkes aldri:-)

 4. Har selv alltid brukt fløte i denne kremen. Men jeg har derimot aldri hatt smøret i før kremen er skikkelig avkjølt.

 5. Obs! Melange er IKKE smør!! «Står det smør i oppskriften, så skal det brukes smør» sitat av Arne Brimi
  Jeg bruker også kremfløte, oftest laktosefri, men setter kremen litt kjølig før jeg har den på kakebunnen.

 6. Jeg bruker alltid fløte, sukker og eggeplommer..
  Kokes opp, så har jeg i vaniljesukker,
  Og tilslutt ekte meierismør…

 7. Hei Mona. Hvis du skal bruke fløte i stedet for melk, kan d bli litt for mye fett. Du kan risikere å få et fettlag oppå kaken. Evt. kan du bruke fløte og redusere smørmengden.

 8. Jeg har aldri hatt problemer med den kaka………
  5 eggeplommer -1 dl fløte – 125 gr. sukker , kokes tilsetter 1 ts.vaniljesukker ,
  og 100 gr. kaldt meierismør i biter , avkjøler det godt, før jeg bruker mixeren på det, da får jeg en superlett krem , som jeg former oppå med en gaffel, blir lekkert og gir mere høyde. bare et tips.

  • Blås i han Brimi da.
   Til all bakst brukes MELANGE MARGARIN

   Og pisker du den for lenge blir det smørkrem. Hehehe

  • Helt enig med deg her.. vet mange ikke får til denne kremen. I de fleste oppskrifter skrives det smør, ikke bruk vanlig smør for da blir det smørsmak. Bruk MEIERISMØR
   Bakt denne kaka 100 ganger, aldri feilet på kremen

 9. Eneste grunnen til at det kan bli klumper i kremen er at dere har sukkeret i kasserollen før fløten/melken. Ingrediensene må i kasserollen i den rekkefølgen de står i oppskriften. I familien min har vi laget denne kaken i over 80 år uten en eneste ødelagt/klumpete krem.

 10. Det er ikke bare bunnen som kan fryses.
  Jeg lager kaken ferdig med krem på, og fryser den.
  Før servering river jeg litt sjokolade over kremen.

  PS! Bruker fløte isteden for melk i kremen + 1ts vaniljesukker. Og for all del ikke margarin,men SMØR.

  Jeg lager ofte to eller tre av disse kakene,når jeg først er i gang og baker.
  De holder seg godt i fryseboksen i lang tid.

 11. Nokre av oss er allergiske mot alle slags mjølkeprodukt. Kva synest du eg skal byte ut mjølka med? Smøret må bytast ut med mjølkefritt margarin.

  • Her kan jeg dessverre ikke gi deg noe godt svar, Kirsti, for jeg har ikke prøvd noe annet enn melk og fløte. Usikker på hvordan det vil arte seg med andre væsker. Beklager at jeg ikke kan gi det noe bedre svar enn det.

   • Har prøvd både med vann og med kokosmelk/kokoskrem i stedet for fløte. Det går helt fint. Og erstattet smør med melkefri margarin når jeg lager til melkeallergikere. Har også i noen ts vaniljesukker for smakens skyld.

 12. Jobbet på bakeri for 50 år sia, og der bakte de denne kaken. I fyllet brukte de fløte.,og smør (grusom smak med margarin) Når fyllet var avkjølt rørte de smøret mykt og rørte rørte en og en skje av oppkoket i smøret. Ingen smørklumper og fyllet får en fin konsistens. Siden kaken er så mektig så har jeg gått ned på smørmengden..

 13. Jeg koker den gule kremen i mikroovnen. har på forhand kuttet opp smøret i terninger, og har en og en terning i den «kokte», varme kremen og rører godt.
  Pga melkeallergi bruker jeg «den blå margarinen » , men OBS ha i salt, kremen blir tam i smaken uten. Jeg har både brukt havre krem og rismelk. Bruk litt mindre mengde av rismelken , den er tynnere.

 14. Hei:) kam du fikse opp i linkene ?
  Kommer inn på denne kaken når jeg trykker på frokostmuffins ? 🙂

 15. Jeg har alltid trodd at eggekrem ikke skal koke, men varmes til kokepunktet slik at den tykner, i flg flere oppskrifter. Men denne, og noen andre jeg har sett, skal koke i flere minutter. Forklaring på det?

 16. Hei og takk for super oppskrift!
  Hvor mange dager på forhånd kan jeg lage ferdig kaka, uten å fryse den?

 17. Hei og riktig Godt Nytt År! Tusen takk for denne oppskriften som reddet meg før familiebesøket nå i kveld! Bunnen var ferdig, men oppskriften som jeg hadde på kremen skilte seg… jeg gjorde sikkert noe feil. Prøvde din – og den ble helt super!! Tusen takk igjen- og Godt Nytt År!!!

 18. Takket være deg Marit så fiksa jeg denna kaka og kan trygt ta den med i bryllup til venninna mi sitt bryllup i morra 😊 👍
  Skal gi deg en klem neste gang jeg er i Rakkestad og ser deg 😊

 19. Hei,

  Vil lage denne kaken i en form på 40×30 cm. Skal jeg da gange røren med 2 eller 3?
  Og hvor lenge bør den da steke? Samme temperatur som du har oppgitt på 24 cm?

  På forhånd takk.

  Rose

  • Hei Rose.
   Den enkleste måten å finne ut hvor mye du må gange opp med, er å måle hvor mange liter det er i den formen jeg bruker og så måle hvor mange liter det er i formen din. Du måler enklest opp ved å helle vann i formene. Bruker du et litermål når du heller i, har du kontroll på hvor mye som går i. Så ganger du bare opp oppskriften ut fra det forholdet du finner.
   Større kake, må som oftest steke litt lenger. Sjekk med en kakepinne for å vite når den er ferdig. Lykke til!

  • Hei Martin! Jeg bruker vanlig saltet smør i kremen. Du kan også bruke usaltet, men da er det lurt å tilsette litt salt på slutten. Bare noen få korn 🙂

 20. Jeg har laget denne kaka i dag, men den gule kremen ble veldig flytende selv etter å ha stått i kjøleskapet en
  stund.

  • Når du lager den gule kremen som jeg gjør her, fungerer det best med kjøleskapskald svar, men det finnes nok mange gode oppskrifter på god gul krem, og helt sikkert noen hvor det også brukes romtemperert smør 🙂

 21. Fantastisk kake og det funker jo supert å røre inn kalde biter med smør, nam nam😍
  Jeg hadde bare lettmelk i kjøleskapet og det ble suksess det også😀

 22. Har lagd suksessterte med suksess mange ganger. Tenkte jeg skulle prøve en ny vir nå, men da skilte kremen seg. Blir nok ikke bruken denne oppskriften flere ganger, men mine gamle!

 23. Hei, og takk for supre oppskrifter 🤗Skal fryse denne bunnen og lurer derfor om det er best å pakke den godt inn i alu-folie?

 24. Denne kaka ble kjempe god! Jeg brukte litt mindre smør, da jeg personlig ikke er så glad i for mye smørsmak, men bunnen var perfekt og kaka skal jeg lage flere ganger etter denne oppskriften 😊

 25. Hei!
  Går det fint å lage denne to dager i forveien, eller bør den fryses da? Hvordan pakker du den inn for frysing eventuelt? 🙂
  Skal ha dåp på søndag, og har så lyst på gul kake! 😀

 26. Ingenting er riktig med denne «suksess» kaken…..
  Ikke kremen og ikke bunnen – hvorfor ikke bare kalle den gul kake.
  Suksessterte er et helt annet kapittel!

 27. Kan jeg lage kremen noen dager i forveien? Hvor lang tid i forveien? Har laget bunnen og fryst den ned.

  • Hei Mariann! De beste hadde egentlig vært å hatt fyllet på bunnen og fryst det ned sammen, men du kan lage kremen 1-2 dager i forkant og la stå i kjøleskapet. Den vil tykne litt i konsistensen, men det går fint å fordele den utover bunnen allikevel 🙂

 28. Jeg må bare si at jeg mener at den gule kremen du viser er juks. Den er rask, men smaker smør. Jeg er tro til Ingrid Espelids oppskrift, den er kjempe enkel, men krever tid å lage. Hvis dere sliter med å få rett konsistens så er det fordi dere ikke vil røre lenger. Jeg bruker å se det ved å trekke sleivet igjennom kremen, bruker den mer en 5-7 sekunder på å gli ut igjen er den klar. Kan også teste den ved å ta litt på en teskje. Men en lærer etter hvert og jeg har laget en 50-60 stk av disse opp gjennom årene og er utnevnt spesialist på jobben!
  Så min oppfordring er å lete opp Ingrid sin oppskrift. Bunnen din er topp!

 29. Dette ble gul suppe og slettes ikke noen krem. Blir oppgitt over oppskrifter som påstår å være «idiotsikre» selv
  om man følger framgangsmåten til punkt og prikke.

 30. Hej Alle, Gratulerer med 17. mai dagen. Jeg synes, at det var en god opskrift. Det er min første gang at bake en Suksesskake. Jeg mangler dog at vite 2 ting:

  1) Skal bunden være HELT avkølet innen jeg lægger på den gule krem?

  2) Opbevares den i køleskab fremtil den serveres, eller skal den ha stuetemp.?

  Tak :o)

  • Hei Trine! Så bra at du likte oppskriften.
   Ja, bunnen skal være helt avkjølt før du har på den gule kremen, og det er lurt å oppbevare kaken i kjøleskapet, men du kan gjerne ta den ut en stund før servering sånn at den blir romtemperert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *