Suksesskake med fantastisk god gul glasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 30 minutter + avkjøling

Porsjoner: 12

Suksesskake med fantastisk god gul glasur

Nå har jeg funnet en helt idiotsikker måte å lage den gule kremen til suksesskake på – eller gulkake, som jeg kaller den. Følger du denne fremgangsmåten er du garantert en knallgul krem som har en silkemyk og perfekt konsistens. Og da får du rett og slett en suksesskake med fantastisk god gul glasur!

LES MER! Sånn lager du en herlig PÅSKEVARIANT AV SUKSESSKAKEN! 

Suksesskaken er jo bestandig én av de kakene som forsvinner først på kakebordet – det bruker det iallfall å være på de stedene jeg er. Og det er jo ikke rart, god som kaken er!

Teksten fortsetter under annonsen

Har du forresten prøvd ut oppskriften på små suksesskaker – eller gule bomber? Klikk deg inn her og sjekk ut herlighetene!

Jeg får bestandig masse spørsmål om den gule kremen, og mange sliter med å få den til. Mitt beste råd er å lese oppskriften skikkelig godt før du starter og å følge oppskriften helt til punkt og prikke. Når det står kjøleskapskaldt smør i oppskriften, er det akkurat det jeg mener. Normalsaltet meierismør som du tar rett ut fra kjøleskapet.

LES MER! Sånn lager du en KNALLGOD SUKSESSTERTE MED FIRKLØVERKREM

Teksten fortsetter under annonsen

Ingredienser

Mandelbunn
200 g mandler
5 eggehvite(r)
200 g melis

Gul krem
100 g kaldt smør
5 eggeplomme(r)
1 dl h-melk
100 g sukker
10 g maisenna

Til pynt
mørk sjokolade

Slik lager du suksesskake med fantastisk god gul glasur

Sett stekeovnen på 160 grader og smør en rundform på 24 cm. Legg bakepapir i bunnen.

Mandelbunnen

Ha mandlene i en matprosessor ha kjør knivene rundt til de har blitt helt smulete. Du kan også bruke en mandelkvern.

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk eggehvitene til de begynner å forme hvite topper. Tilsett melisen litt etter litt og pisk til du får en luftig og blank marengs. Hell i de malte mandlene og vend dem inn med en slikkepott.

Hell røren over i kakeformen og stek den i 45–50 minutter på nederste rille. Kaken skal ha en fast overflate når den er ferdig. La den avkjøles halvveis i formen før du setter den over på en bakerist.

Teksten fortsetter under annonsen

Sånn lager du den gule kremen!

Så var det den gule kremen! Jeg vet at det er mange som sliter med å få kremen til å få akkurat den konsistensen som den skal ha, og jeg har også prøvd mange ulike oppskrifter av varierende art. Denne blir garantert perfekt!

Ta smøret ut av kjøleskapet og del det i terninger. Legg det tilbake i kjøleskapet.

Ha eggeplommene i en kasserolle sammen med melken, sukkeret og maisennaen. Pisk det sammen for å fjerne eventueller melklumper. Kok opp mens du rører godt i bunnen hele tiden. Det kan lett sette seg fast. La det koke i 20 sekunder.

Ta kasserollen av varmen og rør inn smørklumpene. Ta noen av gangen og rør dem kraftig inn. Når alle klumpene er rørt inn, er glasuren ferdig. Jeg bruker bestandig å ha den gjennom en sil, for å forsikre meg om at det ikke blir med noen små hvite eggkluper, før jeg fordeler den utover mandelbunnen.

Her har jeg revet litt mørk sjokolade over glasuren. Jeg bruker grønnsaksskrelleren for å lage sjokoladepynten.

LES MER! Har du lyst til å teste ut FIRKLØVERKAKEN min? Klikk deg inn for å komme til oppskriften!

PS! Dersom kremen nå skulle skille seg, tilsetter du litt iskaldt vann og pisker skikkelig kraftid. Da vil den etter alle solemerker komme tilbake og bli helt fin.

157 kommentarer til “Suksesskake med fantastisk god gul glasur”

  1. Heisan
    Er denne greit å lage dagen før servering? Evt bunnen dagen før og den gule kremen før servering?

    • Ja denne kan du lage ferdig dagen før servering. Holder seg fint. Den er også veldig fin å fryse ned, dersom det er aktuelt.

    • 3 dager høres litt lenge ut, synes jeg. Kaken er veldig fin å fryse – med glasuren på – så jeg hadde puttet den i fryseren.

  2. Fekk ikkje til den berømte gule kremen til suksesskaka… har gjort det akkurat som beskrevet, og latt den stå i kjøleskapet i to dagar. Den er altfor rennende til å lage rosemønster ,og også å ha den på kaka i det heile. Noko eg kan gjere? Går det an å koke den opp igjen og ha i meir maisenna f.eks? Håpar på raskt svar, ellers må den gå i bosset.

    • Det høres ut som om smøret kanskje ikke var helt kaldt da du rørte det inn. Det er litt vanskelgi å si. Når det har stått så lenge i kjøleskapet, vil det ikke blistivere. Du kan prøve å piske det opp slik at du får en mer fluffig krem. Lykke til!

  3. Nytter ikke bare å varme den opp,må koke litt da blir den perfekt,la den bli helt kald før du tilsetter smøret😊har nettopp laget og ble ordentlig fin😀

  4. Jeg lager denne kaken til alle sammenkomster, og ALLE elsker den! Synes det er frekt å kritisere kaken, den er HELT super!

  5. Fy søren! Som jeg har slitt med den gule kremen før, ALDRI fått den knall gul og den har smakt smør… Men i dag, med denne oppskriften; WOW!!!! Jeg gråt nesten av glede😭🙌🏼🙌🏼🙌🏼 ENDELIG!! Knall gul krem og smaker himmelsk!

    • Jeg fryker at det kan bli litt “deigete” med bare mandelmel, fordi du da ikke får noen tekstur. Men jeg har ikke prøvd det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon