Suksesskake med fantastisk god gul glasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 30 minutter + avkjøling

Porsjoner: 12

Suksesskake med fantastisk god gul glasur

Nå har jeg funnet en helt idiotsikker måte å lage den gule kremen til suksesskake på – eller gulkake, som jeg kaller den. Følger du denne fremgangsmåten er du garantert en knallgul krem som har en silkemyk og perfekt konsistens. Og da får du rett og slett en suksesskake med fantastisk god gul glasur!

LES MER! Sånn lager du en herlig PÅSKEVARIANT AV SUKSESSKAKEN! 

Suksesskaken er jo bestandig én av de kakene som forsvinner først på kakebordet – det bruker det iallfall å være på de stedene jeg er. Og det er jo ikke rart, god som kaken er!

Har du forresten prøvd ut oppskriften på små suksesskaker – eller gule bomber? Klikk deg inn her og sjekk ut herlighetene!

Jeg får bestandig masse spørsmål om den gule kremen, og mange sliter med å få den til. Mitt beste råd er å lese oppskriften skikkelig godt før du starter og å følge oppskriften helt til punkt og prikke. Når det står kjøleskapskaldt smør i oppskriften, er det akkurat det jeg mener. Normalsaltet meierismør som du tar rett ut fra kjøleskapet.

LES MER! Sånn lager du en KNALLGOD SUKSESSTERTE MED FIRKLØVERKREM

Ingredienser

Mandelbunn
200 g mandler
5 eggehvite(r)
200 g melis

Gul krem
100 g kaldt smør
5 eggeplomme(r)
1 dl h-melk
100 g sukker
10 g maisenna

Til pynt
mørk sjokolade

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 160 grader og smør en rundform på 24 cm. Legg bakepapir i bunnen.

Mandelbunnen

Ha mandlene i en matprosessor ha kjør knivene rundt til de har blitt helt smulete. Du kan også bruke en mandelkvern.

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk eggehvitene til de begynner å forme hvite topper. Tilsett melisen litt etter litt og pisk til du får en luftig og blank marengs. Hell i de malte mandlene og vend dem inn med en slikkepott.

Hell røren over i kakeformen og stek den i 45–50 minutter på nederste rille. Kaken skal ha en fast overflate når den er ferdig. La den avkjøles halvveis i formen før du setter den over på en bakerist.

Sånn lager du den gule kremen!

Så var det den gule kremen! Jeg vet at det er mange som sliter med å få kremen til å få akkurat den konsistensen som den skal ha, og jeg har også prøvd mange ulike oppskrifter av varierende art. Denne blir garantert perfekt!

Ta smøret ut av kjøleskapet og del det i terninger. Legg det tilbake i kjøleskapet.

Ha eggeplommene i en kasserolle sammen med melken, sukkeret og maisennaen. Pisk det sammen for å fjerne eventueller melklumper. Kok opp mens du rører godt i bunnen hele tiden. Det kan lett sette seg fast. La det koke i 20 sekunder.

Ta kasserollen av varmen og rør inn smørklumpene. Ta noen av gangen og rør dem kraftig inn. Når alle klumpene er rørt inn, er glasuren ferdig. Jeg bruker bestandig å ha den gjennom en sil, for å forsikre meg om at det ikke blir med noen små hvite eggkluper, før jeg fordeler den utover mandelbunnen.

Her har jeg revet litt mørk sjokolade over glasuren. Jeg bruker grønnsaksskrelleren for å lage sjokoladepynten.

PS! Dersom kremen nå skulle skille seg, tilsetter du litt iskaldt vann og pisker skikkelig kraftid. Da vil den etter alle solemerker komme tilbake og bli helt fin.

LES MER! Har du lyst til å teste ut FIRKLØVERKAKEN min? Klikk deg inn for å komme til oppskriften!

Suksesskake med fantastisk god gul glasur

139 kommentarer til “Suksesskake med fantastisk god gul glasur”

 1. Aldri fått til gul krem før jeg prøvde denne, fantastisk god og vellykket. Tusen takk for oppskrift. Lagde kremen melkefri, perfekt:))

 2. Fantastisk 😄 endelig fått til gul krem med din oppskrift 👏👍 God påske til deg,og gratulerer med bryllupsdag og tur til København 🍰🥂

  • Så herlig å høre! Tusen takk for det! Vi bestemte oss for å vente med Københavnturen til det er litt varmere i været 🙂

 3. Jeg har brukt denne oppskrift lenge, men øker litt på
  Mengdene. Blir fullkommen hver gang. Takk for oppskrift.

  • Hei, hei!
   Jeg avkjøler bestandig bunnen, men den gule kremen heller jeg gjerne over den avkjølte bunnen, mens den (altså kremen) er varm.

  • Hei Kjersti!
   Det har jeg ikke prøvd, og jeg har veldig liten erfaring med å bruke kunstig sukker, så jeg kan ikke svare deg på det. Beklager!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon