Dette er en aldeles smashing god kake! Her snakker vi suksesskake med firkløverglasur på toppen! Det kan jo ikke bli noe annet enn full suksess! Jeg bruker min gode, gamle suksesskakeoppskrift, men jeg tilsetter litt mer maisenna i den sånn at jeg er sikker på at den er stabil nok til å få sjokoladeglasuren på toppen.

Dette er den perfekte kaken å lage når man bare har lyst til å kose seg i helgen, når man skal ha syforeningsmøte og når det skal være fest. Èn av de tingene jeg liker v eldig godt med både denne firkløverkaken og vanlig suksesskake, er at du kan lage den fiks ferdig og putte den i fryseren eller du kan la den stå i kjøpeskapet iallfall to dager før servering. Så slipper du stress hvis du skal ha selskap. Og så liker jeg jo, selvfølgelig aller best, at nesten alle elsker denne kaken!

Jeg bruker bare å putte denne kaken i kategorien: «Farlig god» Ha ha ha!

PS! Når jeg skriver smør i oppskriften, så mener jeg meierismør og ikke margarin.

Firkløverkake med gul krem

Nøttebunnen
200 g hasselnøtter
50 g mørk sjokolade
5 eggehviter
200 g melis

Den gule kremen
175 g kjøleskapskaldt smør
5 eggeplommer
1 ¾ dl Hmelk
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
25 g maisenna

Firkløverglasuren
0,6 dl fløte
25 g smør
200 g firkløver

Pynten
25 g firkløver
25 g hasselnøtter
en liten klype flaksalt

Sett stekeovnen på 160 grader varmluft og smør en rundform på 24 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.

Ha nøttene i en matprosessor og kjør til de blir helt smulete. Du kan også bruke en mandelkvern til dette. Grovhakk sjokoladen.

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk eggehvitene til de begynner å forme hvite topper. Tilsett melisen litt etter litt og pisk til du får en luftig og blank marengs. Hell i de malte nøttene og den hakkede sjokoladen og vend det inn med en slikkepott.

Hell røren over i kakeformen og stek den i 45–50 minutter på nederste rille. Kaken skal ha en fast overflate når den er ferdig. Avkjøl kaken på en bakerist. Vent til kaken er nesten helt avkjølt før du tar av kakeringen.

Mens kaken steker, kan du gjerne lage den gule kremen, så rekker den å bli avkjølt også.

Del smøret i terninger og sett til side. Ha resten av ingrediensene i en kjele og la det koke opp under konstant omrøring. La det koke i 30-50 sekunder, til det blir en tykk grøt. Ta kjelen av varmen og rør inn smørterningene, litt om gangen, mens du rører kraftig med en visp. Noen ganger kan det se ut som om massen holder på å skjære seg, men da er det bare å koble til all håndmakt som du har og vispe i vei, så blir det fin krem til slutt.

PS! Dersom kremen nå skulle skille seg, tilsetter du litt iskaldt vann og pisker skikkelig kraftid. Da vil den etter alle solemerker komme tilbake og bli helt fin.

Ha den over i en kald bolle, legg over plastfolie og sett det i kjøleskapet til avkjøling.

Når både kakebunnen og den gule kremen er avkjølt, fordeler du den gule kremen jevnt utover nøttebunnen. Sett så kakebunnen i fryseren i 30-40 minutter slik at kremen blir enda litt hardere. Da er det letter å fordele utover firkløverglasuren.

Ha fløten og smøret til glasuren i en kjele og la det koke opp. Hakk opp firkløveren. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen.

Ta kaken ut av fryseren og legg den forsiktig over på et serveringsfat. Hell over sjokoladeglasuren. La den gjerne renne litt nedover på sidene enkelte steder, sånn at vi ser det gule fyllet noen steder og sjokoladen andre steder.

Hakk opp resten av sjokoladen og hasselnøttene og dryss dem over kaken. Knus bitte litt flaksalt mellom fingertuppene og dryss det over kaken.

Da er det klart for full kos! God bakst!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

 1. Hei-
  legg inn søkeordet suksessterte i denne oppskriften også. Måtte lete lenge for å finne den… visste jeg hadde sett den hos deg:)

  • Hei SOlveig. Jeg hadde ganget med 1,2 til 26 cm (da blir det 6 egg) og så hadde jeg brukt 7 egg til 28 cm.

 2. Hei. Hva gjør jeg om jeg kremen begynte å trøble seg på slutten og jeg nå ikke klarer å få den jevn? Enda både jeg og min kjære har brukt all kraft vi har? Noe triks?

 3. Hei, ser at noen får problemer med kremen når smøret skal i, jeg anbefaler å avkjøle kremen litt før smøret, romtemperet eller iallefall stått ute en god stund, haes i. Dermed «trengs» ikke maisenna, fordi smøret ikke smelter i den litt avkjølte kremen, men får beholde sin stivhet. Men kaken ser så god ut!!

 4. Hei, har du noen formening om hvor mye du ganger opp oppskriften hvis du skal lage kaken i en langpanne? Smakt denne før, og som du sier; den er «farlig god»!

  • Hei Robin. Den beste måten å finne ut hvor mye du må gange opp oppskriften for å passe din langpanne, er å bruke et litermål og helle i vann i begge formene. Når du ser hvor mye vann du får – opp til et visst punkt – i langpannen sett opp mot rudformen, er det lett å gange opp. Lykke til!

 5. Så farlig god ut ja👌🧡
  Hvilket type smør skal jeg bruke i den gule kremen fru timian ?

  Meierismør ?, eller usaltet? Margarin?

  • Hei Anna! Når det står smør i alle mine oppskrifter, mener jeg bestandig vanlig normalsaltet meierismør 🙂

 6. Har lyst til å lage denne i langpanne om mulig. Usikker på hvor mye jeg må øke ingrediensene.

  • Hei Tonje! Den beste måte å finne ut hvor mye du må gange opp en oppskrift for at den skal passe i formen du skal bruke, er å fylle en form med samme størrelse som i oppskriften med vann og se hvor mye den rommer. Så fyller du langpannen og ser hvor mye den rommer. Og rommer langpannen dobbelt så mye, må du gange oppskriften med to etc.
   Lykke til og god bakst!

 7. Hei, nå var alt liksom klart til flokken kommer i morgen…Men glasuren blir jo veldig lys i fargen, i tillegg veeeeldig tynn! Jeg stusset over 0,6 dl fløte, 25 g smør og 200 gr firkløver! Fargen skulle jo bli mørk og konsistensen litt tykk etter oppvarming til kokepunktet. Er det feil på fløtemengden og smør??

  • Beklager, Rigmor! Målene i oppskriften er riktig. Det er bestandig veldig vanskelig å avgjøre hva som har skjedd feil når man ikke har vært med i prosessen selv, men kan det være at smøret ditt ikke var kjøleskapskaldt?

 8. Hei!

  Stemmer det at det skal være 1 liter og 3/4 dl h-melk? Jeg syntes det hørtes mye ut, men gleder meg til å prøve oppskriften.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *