Suksessterte med firkløverkrem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time + avkjøling

Porsjoner: 10

Suksessterte med firkløverkrem

Knallgul krem, tre mandelbunner med mørk firkløverkrem mellom og sjokoladekuler på toppen! Det må jo bli en suksess med suksessterte!

Én av de mest leste kakeoppskriftene på bloggen har i mange år vært denne SUKSESSKAKE MED FANTASTISK GOD GUL GLASUR og nå fikk jeg lyst til å lage den enda litt mer staselig. Med tre lag og fin pynt. Og altså en kraftig sjokoladekrem mellom lagene.

Jeg bruker en blanding av firkløver og mørk sjokolade i kremen i tillegg til kaffepulver. Vil du ha den litt mildere i smaken, kan du redusere kaffemenden noe.

Suksessterte er en perfekt festkake! Den kan med fordel lages dagen i forveien, alle elsker den og selv om denne ikke er veldig stor, er det nok kake til mange.

LES MER! Sånn lager du en deilig FIRKLØVERKAKE!

Jeg bruker bestandig ekte vaniljesukker eller min hjemmelagde vaniljeekstrakt når jeg baker kaker som dette. Hvis du også vil lage dine egne varianter, har jeg oppskrift på begge deler her på bloggen. Følg linkene du vinner under her for å se oppskriftene.

LES MER! Oppskrift på HJEMMELAGET VANILJESUKKER

LES MER! Oppskrift på HJEMMELAGET VANILJEEKSTRAKT

Ingredienser

Mandelbunner
250 g mandler
6 eggehvite(r)
250 g melis

Firkløverkrem
150 g firkløver
50 g mørk sjokolade
100 g melis
125 g smør
1 ts vaniljesukker
2 ss tørrkaffepulver helst helt finmalt
1 knivodd salt
2 dl kremfløte

Gul krem
150 g kaldt smør
12 g maisenna
6 eggeplomme(r)
125 g sukker
1.25 dl h-melk
1 ts vaniljesukker

Pynt
100 g sjokoladekuler
100 g mandelflak

Slik gjør du

Start med mandelbunnene.

Sett stekeovnen på 160 grader varmluft og smør 3 former på 20 cm. Legg bakepapir i bunnen.

Ha mandlene i en matprosessor og kjør til de blir helt smulete. Du kan også bruke en mandelkvern til dette.

Ha eggehvitene i en helt ren bolle og pisk til det begynner å skumme. Så tilsetter du melisen litt etter litt og pisker kraftig til du får en helt blank marengs som er forholdsvis fast. Vend i mandlene med en slikkepott og fordel massen i de tre formene.

Stek bunnene i 35-38 minutter til du ser de begynner å løsne fra kantene. Jeg bruker å steke mine i 37 minutter. Da er de helt perfekte.

La bunnene avkjøles på en bakerist. Jeg liker best å la de ligge i formene til de er helt kalde.

Firkløverkremen

Grovhakk begge sjokoladene og ha bitene i en tykkbunnet kasserolle sammen med resten av ingrediensene. Sett det over medium varme og la det smelte sammen. Så snart alt er smeltet, heller du det over i en skål og setter den i kjøleskapet til kremen har tyknet.

Ønsker du at det skal gå fortere, kan du også sette formen i fryseren til kremen har fått ønsket konsistens.

Den gule kremen

Ta smøret ut av kjøleskapet og del det i terninger. Legg det så tilbake i kjøleskapet.

Ha eggeplommene i en kasserolle sammen med resten av ingrediensene. Pisk det sammen for å fjerne eventueller klumper. Kok opp mens du rører godt i bunnen hele tiden. Det kan lett sette seg fast. La det koke i 20 sekunder.

Ta kasserollen av varmen og rør inn smørklumpene. Ta noen av gangen og rør dem kraftig inn. Når alle klumpene er rørt inn, er glasuren ferdig. Ha kremen gjennom en sil og over i en bolle for å forsikre deg om at det ikke blir med noen små hvite eggkluper i kremen. Legg plastfolie helt ned til kremen og sett bollen i kjøleskapet til avkjøling.

Montering av suksessterten

Legg én av kakebunnene på et kakefat. For å beholde kakefatet rent og pent, liker jeg å legge matpapir inn under kanten på bunnen – og dekke kakefatet – for jeg starter med selve monteringen av kaken.

Fordel halvparten av firkløverkremen over bunnen. Legg på nest bunn og fordel resten av firkløverkremen over.

Legg på den siste bunnen og ha over den gule kremen. Smør et tynt lag av kremen rundt hele kanten før du fordeler resten i lette bølger på toppen.

For å fordele mandelflakene rundt kaken, tar du ganske mye i håndflaten og så trykker den lett inn i kaken. Gjenta rundt hele kaken.

Fordel sjokoladekulene rundt til slutt. Her på bildet bruker jeg Daimkuler og Toffee-kuler, men har også brukt andre sjokoaldekuler.

Da er suksessterten klar! Lag den gjerne dagen før servering.

6 kommentarer til “Suksessterte med firkløverkrem”

  1. lurer på om du har noen tips. mine bunner blir alltid så tynne selv om jeg pisker eggehvitten godt og rører forsiktig inn. har form på 20 også 🙈

    • Mandelbunnene blir ikke veldig høye og luftige, så om de blir for tynne, tror jeg rett og slett du bruker for stor form til oppskriften. Da kan du øke mengdene litt eller eventuelt bruke en litt mindre form. Lykke til!

  2. Kjempegod kake!! For å få den nøttefri bytta jeg ut firkløversjokoladen med melkesjokoladeplata med kvikklunsj i, det ble også veldig godt 🙂

  3. Hei, har du denne oppskriften for langpanne også? Evt hvor mye av hva må legges til for å få den non til en langpanne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon