Hjemmelaget vaniljeekstrakt

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 10 minutter

Hjemmelaget vaniljeekstrakt

Hvis du er én av dem som liker å lese amerikanske oppskrifter, er du vant med at det brukes vaniljeekstrakt istedenfor vaniljesukker, som er det mest vanlige å bruke her i Norge. Nå får du kjøpt ferdig vaniljeekstrakt i en del butikker, men det er veldig enkelt å lage sin egen. Og når du først har laget et glass – eller en flaske – kan du vel egentlig ha den så lenge som du vil. Du kan bare fylle på med flere vaniljestenger og sprit etterhvert som flasken tømmes.

Det er bare to ingredienser i den hjemmelagde vaniljeekstrakten. Vaniljestenger og sprit. Jeg har brukt en helt straight vodka. Den har lite egensmak, så blir det mest mulig plass for den gode vaniljesmaken.

Vaniljestenger kan koste alt fra kr 30 til godt over kr 200 pr stykk – ja, jeg fant to vaniljestenger i et glass for kr 417! Dem hadde jeg ikke brukt i denne vaniljeekstrakten. Vaniljestenger som ligger i pose, kan være litt skummelt å kjøpe, for de har en tendens til å tørke inn, så hvis posevarianten er det eneste du finner, klem litt lett på posen for å kjenne at stengene inni er myke.

Ettersom jeg bruker vodka i vaniljeekstrakten, vil det være alkohol i den. Så lenge som det du bruker ekstrakten i, skal kokes eller stekes, vil alkoholen forsvinne. Det vil jo også som regel være veldig små mengder vaniljeekstrakt man bruker i en rett.

PS! Du kan erstatte 1 ts vaniljesukker med 1 ts vaniljeekstrakt i stort sett alle oppskrifter.

LES MER! Bruk vaniljeekstrakten neste gang du lager denne SUPERSAFTIGE SJOKOLADEKAKEN

Ingredienser

10 vaniljestang(-stenger)
3.5 dl vodka

Slik gjør du

Vask en flaske godt og la den tørke.

Del vaniljestengene i to på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger over i flasken. Fyll opp flasken med vodka og sett på lokket. Rist flasken noen ganger før du setter den til side og lar den stå i noen uker. Vaniljeekstrakten trenger noen uker på å bli så smakfull som du ønsker at den skal være.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon