Knasende karamellpopcorn

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 20 minutter

Knasende karamellpopcorn

Det er noen ting som er nærmest livsfarlig å starte å spise, for det er helt umulig å stoppe når man først har startet. Sånn har jeg det med karamellpopcorn. Det er noe med kombinasjonen av salt popcorn (som kanskje er det snackset jeg elsker mest i hele verden) og søt karamell! Oh la la!

Når jeg spiser vanlig popcorn hjemme, popper jeg den bestandig i kjele – jeg har en egen popcornkjele, må vite – men til karamellpopcorn foretrekker jeg ferdigkjøpt popcorn. Det er litt lettere i konsistensen, noe jeg synes kler denne versjonen best. Jeg synes noen av billigvariantene av popcorn har litt for mye halvbrent popcorn, så jeg er litt nøye når jeg velger mitt ferdigkjøpte popcorn.

Karamellpopcorn er supert å gnavle i seg akkurat sånn som det er, og det er helt knall å ha på toppen av en kake. Da oser den feststemning med en eneste gang!

Ingredienser

Karamellpopcorn
75 g ferdigpoppet popcorn
100 g smør
100 g mykt, brunt sukker
100 g lys sirup
0.5 ts salt
2 ts vaniljesukker
0.5 ts natron

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 150 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Fordel popcornet utover bakepapiret.

Ha alle ingediensene, unntatt natron og popcorn i en tykkbunnet kjele og smelt det sammen på medium varme. La det småkoke i 2 ½ til 3 minutter, uten at du rører i massen. Så rører du forsiktig, men godt i bunnen, de kommende 3 minuttene. Du må regulere varmen sånn at det koker «passe mye» uten at karamellen blir brent. Og så må du passe på at det ikke brenner seg i bunnen.

Ta kjelen av varmen og rør inn natron. Rør forholdsvis kraftig nå. Massen vil bruse opp når du har i natron.

Hell karamellen over popcornet og bland det sammen. Det er veldig varmt, så bruk noen røreredskaper til blandingen.

Sett stekebrettet i ovnen og stek popcornet i 8-10 minutter. Rør i det en gang midt i steketiden.

Det går bra å ikke steke det etterpå også, men popcornet holder seg sprøtt og godt lenger etter en tur i stekeovnen.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon