Supersaftig sjokoladekake!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Porsjoner: 10

Supersaftig sjokoladekake!

Dette tror jeg jammen er den saftigste sjokoladekaken jeg har laget! Supersaftig, supergod og superenkel å lage! Det er jammen meg ikke verst! Til selve kakebunnen rører du bare kjapt sammen alle ingrediensene med en sleiv før du heller røren i en smurt form og steker den. Herlig!

Og så er den akkurat passe mektig! Og det liker iallfall jeg godt når det kommer til sjokoladekaker! Den er derfor helt perfekt sammen med et glass melk eller en sterk kopp med kaffe. Yummy!

Jeg bruker små sjokoladechips i kaken, både lyse og mørke, men om du ikke har det, går det også veldig fint å grovhakke sjokoladeplater.

Ingredienser

Kakebunnen
75 g mørk sjokolade
75 g lys kokesjokolade
250 g hvetemel
225 g sukker
25 g bakekakao
1 ts bakepulver
0.5 ts natron
2 ts vaniljesukker
0.5 ts salt
2 dl vann
0.75 dl solsikkeolje
50 g rømme

Glasuren
100 g romtemperert smør
200 g melis
30 g bakekakao
1 ts vaniljesukker
1 dl kremfløte
kakestrøssel

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør en rundform på 22 cm med smør eller olje oppover kantene. Legg et bakepapir i bunn.

Bruker du sjokoladeplater, starter du med å grovhakke både den lyse og den mørke sjokoladen. Har du sjokoladechips, slike små knapper, har du dem bare rett i en bolle sammen med alle de tørre råvarene til kakebunnen. Bland det sammen med en visp sånn at du fjerner alle mel- og kakaoklumper.

I en annen bolle blander du sammen vann, solsikkeolje og yoghurt/rømme. Hell det over den tørre blandingen og rør det kjapt sammen. Hell det over i den smurte kakeformen og sett den i stekeovnen.

Stek bunnen i ca. 35 minutter. Jeg bruker ikke kakepinne her for å sjekke om den er gjennomstekt, bare forsikrer meg om at toppen på kaken er ganske så fast og fin.

La kaken avkjøles på en bakerist før du forsiktig tar av kakeringen og setter bunnen over på et serveringsfat.

Til glasuren har du alt, unntatt kremfløten i en bolle og pisker det sammen til det blir en tykk og klumpfri masse. Det tar litt tid, så ha tålmodighet, for det vil først virke som om det bare er pulver med litt smørbiter i, men fortsett å pisk, så blir det bra. Når du har fått den tykke, klumpfrie konsistensen, tilsetter du kremfløten i en stråle mens du pisker den inn. Nå vil glasuren bli luftigere og lettere. Fortsett piskingen i ca. 2 minutter.

Fordel glasuren over kaken.

Kaken smaker best når den er romtemperert, men bør oppbevares i kjøleskapet dersom den skal stå en stund. Husk da å ta den ut fra kjøleskapet i god tid før servering.

Kos deg!

35 kommentarer til “Supersaftig sjokoladekake!”

   • Gryr er super å piske,blir stivere enn kremfløten. Alpro er også fin å piske. Siden jeg må få ned kolesterolet,bruker jeg disse i stedet for kremfløte,også i bløtkake😊

 1. Heia. Jeg leter etter en saftig sjokoladekakebunn som kan fylles med krem og pærer. Kan denne bunnen brukes slik, eller blir det for tungt og mektig?
  PS: Takk for mange supre oppskrifter og tips- du er god!!!!

 2. Hei
  Digger sjokoladekaker med sjokolade og ikke bare kakao.
  Kan solsikkeolje erstattes med feks smør eller noe?

  • Hei Sissel. Jeg har ikke prøvd å lage den med noe annet enn solsikkeolje, og den vil endre litt konsistens hvis du f.eks. bruker smeltet smør istedenfor, men du kan jo teste det ut. Lykke til!

 3. Denne så god ut! Planlegger bursdag og lurer på om det går an å lage denne noen dager i forkant av festen, eventuelt om det går å fryse den?

 4. Skal glassuren være mørk eller lys? For på bildet så ser den mørk ut, og den jeg lagde ble lysere enn den på bildet

  • Hei Anne Lene! Den blir litt sånn midt i mellom. Kanskje den lyse sjokoladen du brukte var litt lysere enn den jeg brukte da bildene ble tatt. Jeg har lagd denne mange ganger, og det varierer litt hvor lys og mørk sjokoladen er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon