Hvit sjokoladekake med sjokolade- og smørkremglasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 20 minutter

Porsjoner: 1

Hvit sjokoladekake med sjokolade- og smørkremglasur

Jeg er særdeles svak for kaker som ser skikkelig staselige ut og som er enkle å lage – og som selvfølgelig smaker smashing godt. Det er skikkelig vinn vinn, spør du meg.

Denne hvite sjokoladekaken er som skapt for denne kategorien, så nå er det bare å finne frem kakeformene og sette i gang med bakingen.

Kommer du plutselig på at du skal bake og ikke har romtemperert smør, som du må ha i denne oppskriften, bruker du ostehøvelen på osten. Da blir den myk på akkurat så mange sekunder som det tar å skive opp riktig mengde smør. Jeg gjør det hele tiden.

Ingredienser

Kakebunnene
250 g smør romtemperert
250 g sukker
1 ts vaniljesukker
4 egg
20 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts natron
1 ss rømme
0.5 dl melk
100 g hvit sjokolade
25 g pekannøtter
25 g valnøtter

Glasuren og pynten
100 g hvit sjokolade
225 g smør romtemperert
200 g melis
2 ts sitronsaft
25 g pekannøtter
25 g valnøtter

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør to rundformer på 20 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.

Del smøret i mindre biter og ha i en bakebolle sammen med sukkeret og vaniljesukkeret og pisk til det blir luftig og hvittaktig. Bruk en slikkepott for å skrape ned langs kantene en gang eller to mens du pisker.

Tilsett eggene, ett og ett og pisk dem inn. Så har du i hvetemel, bakepulver, natron, rømme og melk og pisker det inn også. Husk å skrap ned langs kanten en gang.

Grovhakk sjokoladen og nøttene og rør dem inn.

Fordel røren i de to rundformene og sett dem i stekeovnen. Stek bunnene i ca. 30 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om de er gjennomstekte. Stikk pinnen midt i kakebunnene. Er pinnen tørr når du tar den ut, er kakene ferdige. Hvis ikke, steker du noen minutter til før du sjekker igjen.

La kakene avkjøles på en kakerist før du tar dem ut av formene. Du kan gjerne bake kakebunnene dagen før servering og så pakke dem inn i plast til dagen etter.

For å lage glasuren smelter du først den hvite sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad. La den avkjøles noe. Ha smøret og melisen i en miksebolle og pisk det sammen, på forholdsvis høy hastighet, til det blir luftig. Ha i den smeltede sjokoladen og pisk den inn også. Smak til med sitronsaften.

Legg en av kakebunnene på et kakefat og fordel over halvparten av glasuren. Hakk opp nøttene og fordel halvparten over glasuren. Legg over den andre kakebunnen og fordel over resten av glasuren og  nøttene.

Kaken holder seg godt i kjøleskapet i flere dager!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon