Denne sjokoladekaken er perfekt når du enten ikke har stekeovn tilgjengelig eller rett og slett bare vil røre sammen en god kake uten å ta i bruk stekeovnen. Jeg vet ikke om den egentlig helt kvalifiserer til å kalles en kake. Kanskje det likegjerne kan kalles sjokoladesnacks. Knallgodt er det samme hva vi kaller det!

Denne kaken er veldig enkel å lage. Det eneste som kreves er at du skal smelte sjokoladen, hakke litt aprikoser og nøtter og så blande alle ingrediensene. Etter en tur i kjøleskapet er så kaken klar til å spises!

Bildene her ble tatt til boka «Vi baker», som kom ut for en del år siden. Oppskriften fikk dessverre aldri plass i boka, for vi endte opp med for mange oppskrifter og noe måtte kuttes. Gutten på bildene fikk dermed heller aldri sin plass i boka. Kanskje han ser dette!

Dette er iallfall en strålende fin oppskrift å sette igang ungene med på kjøkkenet også!

Sjokoladekake uten steking

Dette trenger du for å lage sjokoladekake som ikke trenger å steke
100 g melkesjokolade
100 g kokesjokolade
3 ss sirup
75 g usaltet smør
10 bixitkjeks
15 tørkede aprikoser
1 dl valnøtter
1 dl rosiner
2 ½ dl Rice Krispies

Kle en form på ca. 20 x 20 cm med plastfolie

Sjokoladekake uten steking

Brekk sjokoladen i mindre biter, og ha bitene i en kasserolle sammen med sirup og smør. Brekk kjeksen i mindre biter og ha i en bolle. Skjær opp aprikosene i småbiter og hakk valnøttene, og ha de også oppi bollen. Ha i rosinene og Rice Krispies og bland alt godt. Slå over sjokoladeblandingen og rør det hele sammen.

Sjokoladekake uten steking

Så heller du blandingen over i forma. Bruk en sleiv til å presse massen godt sammen.

Sjokoladekake uten steking

Sett forma i kjøleskapet i 1–2 timer før du skjærer den opp.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Virket rågod! Hvordan er den etter å ha stått litt i romtemperatur? Når jeg har smeltet melkesjokolade og blandet med ting har det blitt veldig klissete når det har blitt romtemperert igjen…

  2. De ble kjempegode ! Elsker blandingen mellom søtt og knasende. Den falt i god smak hos familien min og blir nok en klassiker 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *