Toscakake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Toscakake

Jeg er villig til å vedde ganske mye på at du kommer til å elske lokket på denne kaken – et skikkelig knasende karamell- og mandellokk! Og så er jeg ganske så sikker på at de fleste av dere som leser dette, aldri har bakt en toscakake. Kanskje ikke smakt det engang.

Jeg spiste masse toscakake i barndommen. Det innbiller jeg meg iallfall. Jeg har en riktig så klar erindring på at bestemor ofte satte toscakake på bordet når vi var der på «klokka-ti-kaffe» på søndagene. Og den var bestandig like populær.

Jeg vet ikke hvorfor kaken heter toscakake, men jeg husker jeg skrev et stykke en gang om at toscakaken kanskje var oppkalt etter Puccinis berømte opera Tosca. Da konkluderte jeg med at kaken og operaen er en perfekt kombinasjon av kjærlighet og følelser.

Toscakake

Oppskrift på toscakake

Bunn
3 egg
175 g sukker
100 g smør
200 g hvetemel

Karamell- og mandellokk
125 g mandler
100 g smør
100 g sukker
1 ½ ss hvetemel
1 ½ ss melk

Sett stekeovnen på 175 grader og smør en rundtform på 24 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.

Ha eggene og sukkeret i en miksmaster og pisk det til en luftig eggedosis. Det tar rundt 8-10 minutter. I mellomtiden smelter du smøret og setter det til avkjøling i noen minutter. Når eggedosisen er ferdig, heller du i det smeltede smøret i en tynn stråle mens mikseren fremdeles går.

Sikt inn hvetemelet og rør det inn med en slikkepott. Bruk litt store bevegelser for å beholde mest mulig luft i røra. Hell den over i den smurte rundtforma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Stekes i 25 minutter.

I mens lager du karamellokket. .

Skåld mandlene ved å helle over nok kokende vann til at du dekker mandlene i en bolle. La det stå slik i ca. 5 minutter til skallet begynner å løsne. Fjern skallet og grovhakk mandlene.

Ha resten av ingrediensene til glasuren i en liten kasserolle og smelt det på svak varme. Blandingen skal ikke koke! Ta av varmen og rør inn mandlene.

Når kaken har stekt i 25 minutter, tar du den ut og fordeler over glasuren. Sett kaken tilbake og stek videre i ca. 20 minutter til glasuren har blitt gyllenbrun.

Avkjøl kaken på en bakerist.

Toscakake

God kakebakst!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon