Svensk kardemommekake med bringebær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time + avkjøling

Porsjoner: 1

Svensk kardemommekake med bringebær

Tenk at jeg ikke likte kardemomme i mine unge år! Det som er så utrolig godt!

Her om dagen snakket Victoria Skoglund – som er en svensk gartner og TV-personlighet – om at hun gledet seg til å lage kardemommekake så snart hun kom seg ut på sommerhuset på Gotland. Det hørtes så godt ut at jeg måtte google meg rundt litt for å se hva jeg kunne finne av oppskrifter.

Denne oppskriften ble et resultat av tre ulike oppskrifter som jeg fant. Jeg har aldri smakt en kardemommekake i Sverige, så jeg vet ikke hvordan den smaker over grensen, men jeg ble iallfall fornøyd med dette resultatet.

Etter at vi hadde tatt ferdig bildene, og godt over halvparten av kaken var oppspist, helte jeg HJEMMELAGET VANILJESAUS over et stykke også, og WOW; det ble knallgodt! Så prøv gjerne det til!

Jeg brukte frosne bringebær i kaken, og så rørte jeg kjapt sammen noen ferske bringebær med litt sukker i, som jeg hadde som topping.

Ikke vet jeg hva Victoria Skoglund hadde sagt til denne kaken, men jeg håper hun hadde blitt fornøyd.

Ingredienser

Kardemommekaken
100 g smør romtemperert
250 g sukker
1 egg
1.5 dl melk
1 dl yoghurt naturell
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
2 ss valmuefrø
0.25 ts salt
150 g bringebær
15 g smør til smøring av formen
3 ss brunt sukker

Til servering
100 g bringebær
1 ss sukker mengde etter egen smak
vaniljesaus

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og smør en rundform på 24 cm i diameter med smør. Ha i 2 ss av demerarasukkeret og rist rundt sluk at det fester seg i smøret.

Pisk smør og sukker til det blir lyst og luftig. Ha i egget og pisk det inn.

Bland sammen melk og yoghurt i et litermål og bland sammen alt det tørre i en bolle. Får du tak i hel kardemomme som du kan male opp når du skal bruke den, er det helt topp! Da blir det aller mest smak.

Ha i væsken og det tørre i miksebollen og blan det sammen. Vær forsiktig når du setter igang kjøkkenmaskinen din sånn at ikke hele kjøkkenet blir fullt av mel.

Det er en forholdsvis fast røre, så når du nå skal ha halvparten av den i rundformen, får du hjelpe tilmed en slikkepott for å fordele det jevnt utover.

Dryss bringebærene over før du fordeler den andre halvparten av rører over. Dryss resten av demerarasukkeret over til slutt.

Sett formen i stekeovnen og stek kaken i ca. 45 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er ferdig. Stikk kakepinnen midt i kaken. Kommer den tørr ut, er kaken ferdig.

La den avkjøles på en bakerist.

Rør sammen bringebær og sukker (etter egen smak) og fordel over kaken ved servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon