Svensk kardemommekake med bringebær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time + avkjøling

Porsjoner: 61

Svensk kardemommekake med bringebær

Denne svenske kardemommekaken gir meg smak av sol og sommer, samme når på året jeg lager den! Og når bringebærene ikke er i sesong, bruker jeg frosne. Det fungerer akkurat like bra.

Inspirasjonen til kaken fikk jeg i hagepodkasten “Rödavitarosen” som Victoria Skoglund og Jenny Strömstedt har, da de satt og snakket om en knallgod kardemommekake som Victoria hadde laget.

Jeg har aldri smakt en kardemommekake i Sverige, så jeg vet jo egentlig ikke hvordan en svensk kardemommekake smaker, men jeg ble iallfall fornøyd med dette resultatet.

Etter at vi hadde tatt ferdig bildene, og godt over halvparten av kaken var oppspist, helte jeg HJEMMELAGET VANILJESAUS over et stykke også, og WOW; det ble knallgodt! Så prøv gjerne det til!

Ingredienser

Kardemommekaken
100 g smør romtemperert
250 g sukker
1 egg
1.5 dl melk
1 dl yoghurt naturell
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
2 ss valmuefrø
0.25 ts salt
150 g bringebær
15 g smør til smøring av formen
3 ss brunt sukker

Til servering
100 g bringebær
1 ss sukker mengde etter egen smak
vaniljesaus

Slik lager du svens kardemommekake med bringebær

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og smør en rundform på 24 cm i diameter med smør. Ha i 2 spiseskjeer av demerarasukkeret og rist rundt sluk at det fester seg i smøret.

Pisk smør og sukker til det blir lyst og luftig. Ha i egget og pisk det inn.

Bland sammen melk og yoghurt i et litermål og bland sammen alt det tørre i en bolle. Får du tak i hel kardemomme som du kan male opp når du skal bruke den, er det helt topp! Da blir det aller mest smak.

Ha i væsken og det tørre i miksebollen og blan det sammen. Vær forsiktig når du setter igang kjøkkenmaskinen din sånn at ikke hele kjøkkenet blir fullt av mel.

Det er en forholdsvis fast røre, så når du nå skal ha halvparten av den i rundformen, får du hjelpe tilmed en slikkepott for å fordele det jevnt utover.

Dryss bringebærene over før du fordeler den andre halvparten av rører over. Dryss resten av demerarasukkeret over til slutt.

Sett formen i stekeovnen og stek kaken i ca. 45 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er ferdig. Stikk kakepinnen midt i kaken. Kommer den tørr ut, er kaken ferdig.

La kardemommekaken avkjøles på en bakerist.

Rør sammen bringebær og sukker (etter egen smak) og fordel over kaken ved servering.

2 kommentarer til “Svensk kardemommekake med bringebær”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon