Sånn lager du hjemmelaget vaniljesaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sånn lager du hjemmelaget vaniljesaus

Hjemmelaget vaniljesaus er bestandig en høydare å servere! Norske jordbær og bringebær blir jo, om mulig, enda bedre når de får følge av en god vaniljesaus.

Jeg bruker bestandig ekte vanilje når jeg lager vaniljesaus! Det er jo der den gode smaken ligger. Du kan gjerne bruke vaniljesukker som inneholder ekte vanilje – sjekk oppskrift her, om du vil lage selv – eller du kan bruke en vaniljestang.

Hvis du ikke har prøvd å lage din egen vaniljesaus før, men kanskje har hørt at det er vanskelig, skal jeg nå skynde meg å si at det er det ikke. Du må bare passe på slik at sausen ikke blir for varm etter at du har blandet inn eggeplommene. Dette kommer jeg tilbake til i oppskriften, så følg bare med.

Hjemmelaget vaniljesaus

til 4 personer

4  dl H-melk
2 ts hjemmelag vaniljesukker eller 1 vaniljestang
100 g sukker
4 eggeplommer

Ha melken i en tykkbunnet kasserolle. Bruker du vaniljestang, deler du den i to langsetter og skraper ut frøene før du hra både frø og stang i kasserollen. Kok opp melken.

I mellomtiden har du vaniljesukkeret i en bolle sammen med sukkeret og eggeplommene og pisker det, for hånd, til det tykner og begynner å bli litt luftig.

Når melken har nådd kokepunktet, tar du ut vaniljestangen – hvis du bruker – og heller melken over i bollen med egg og sukker. Rør det sammen til sukkeret er oppløst. Hell det så tilbake i kasserollen og sett den tilbake på varmen.

Ha forholdsvis lav varme mens du varmer opp sausen og rører godt hele tiden. Pass på at du får med det alle områder i bunnen av kasserollen slik at ikke noe blir brent.

Sausen er ferdig når den begynner å tykne. Dra en finger oppover langs sleiven du rører med. Blir det en “vei i vellingen” som holder seg, er sausen ferdig. Hell den over i en bolle og la den avkjøles.

 

Nyt sommeren!

 

Lyst på en deilig sommerbok? Nå kan du kjøpe den nye boken min i nettbutikken! Klikk her!

De beste jordbærene fortjener den beste vaniljesausen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon