Bringebærsufflé

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Bringebærsufflé

Dette er den perfekte desserten når vi nå endelig er i gang med sesongen for litt lettere bekledning. Her er det sødme, fylde og god smak i skjønn forening samtidig som kaloriinnholdet er på sparebluss. Dette er en veldig lettvint form for sufflet.

Her bruker jeg bringebær, men du kan også bruke bjørnebær, jordbær og risp. Her er det bare å ta hva smaken behager og, ikke minst, hva du har tilgjengelig. Du kan bruke både ferske og frosne bær. Følg sesongen på de norske bærene hvis du skal bruke ferske, for det er ingen vits i å bruke dyre, og ofte litt smakløse ferske bær til bærsausen.  Da får du bedre resultat av frosne bær.

Se om du kan finne helt finkornet sukker i butikken. Mye av sukkeret som er å få kjøpt er så grovkornet at det er vanskelig å få det til å smelte helt inn når du skal stivpiske eggehvitene til toppingen på suffleen.

Kos deg og nyt dagen!

Bringebærsufflé

Dette trenger du for å lage bringebærsufflé til 4 personer
300 g bringebær
150 g finkornet sukker
1/2 dl + 1 ss vann
1 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft
2 ts maisenna
2 eggehviter

Sett stekeovnen 200 grader og finn fra 4 små porsjonsformer og smør dem med mykt smør.

Ha 250 gram av bærene i en kasserolle sammen med halvparten av sukkeret, den halve desiliteren med vann, vaniljesukker og sitronsaft og kok opp. Rør ut maisennaen i den siste spiseskjeen vann og rør inn. La sausen småkoke i 2-3 minutter.

Ha eggehvitene i en helt ren stål- eller glassbolle og pisk dem halvstive enten for hånd eller i en miksmaster. Tilsett de siste 75 grammene av sukkeret mens du pisker videre helt til sukkeret er oppløst. Marengsen skal være blank og nesten føles litt seig.

Nå skal du blande sammen bærsausen og eggehvitene, og da er poenget at så mye som mulig av den lufta som du akkurat har pisket inn i eggene skal beholdes videre, så for å få det beste resultatet rører du forsiktig inn 1 1/2 dl av bærsausen inn i eggehvitene. Resten av sausen fordeler du i de fire porsjonsformene. Fordel eggehvitene på toppen og stek dem midt i stekeovnen i 5-6 minutter.

Hvis du skal ha selskap kan du lage ferdig desserten, men ikke steke den, og la den stå i kjøleskapet i 3-4 timer før du setter den rett inn på 200 grader. Forleng steketiden med 1-2 minutter, men følg med slik at eggehvitene ikke blir tørre og begynner å krympe.

8 kommentarer til “Bringebærsufflé”

  1. Hei Yvonne!
    Jeg mener bare vanlig sukker. Noen typer er mer finkornet enn andre, og det som er helt finkornet er bestandig bedre å bruke i en rett som dette fordi sukkeret lettere smelter inn når det piskes 🙂

  2. Hei! Kan man sette denne i kjøla dagen før den skal brukes?? Altså over lengre tid enn du har skrevet i innlegget?

    • Jeg har ikke prøvd det, Hanne, så jeg kan ikke svare på det. Frykter at luften vil gå litt ut dersom den blir stående for lenge!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon