Havreruter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter + avkjøling

Porsjoner: 20

Havreruter

Det er mulig at det er å dra strikken litt langt hvis jeg kaller dette energibarer, for de ligger kanskje like nært å være kake. Men det spiller jo egentlig ingen rolle, for samme hva jeg kaller dem, kan jeg trygt si at de smaker smashing godt! Og fulle av energi, det er de også!

Originaloppskriften på disse fant jeg hos den svenske kakebloggeren Camilla Hamid. Jeg har gjort noen små endringer.

LES MER: Lag dine egne energibarer med peanøtter!

Disse havrerutene er supre å ha både på ettermiddagen når du setter deg ned for å kose deg med en god kopp te eller kaffe, og de er knall etter en treningsøkt.

Vil du ha dem litt mindre søte, kan du gjerne bytte ut melkesjokoladen med en 70 % sjokolade. Det blir også veldig godt.

Ingredienser

Havrerutene
150 g smør
300 g lettkokte havregryn
150 g sukker
75 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
0.5 ts salt
50 g honning

Sjokoladeglasuren
200 g melkesjokolade
0.5 ts maisolje
0.5 ts flaksalt

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og kle en ildfast form på ca. 17 x 23 cm med bakepapir.

Smelt smøret i en kjele. Ha alle de andre ingrediensene til selve havrerutene i en food processor og kjør knivene rundtnoen ganger. Hell over det smeltede smøret og kjør knivene rundt til alt blir blandet.

Havregrynene skal ikke bli helt opphakket, så det kan gjerne være igjen noen biter som er litt større.

Hell massen over i formen og klem den på plass. Stekes i 10 minutter.

La formen avkjøles helt. Sett den gjerne i fryseren en stund slik at den blir iskald.

Smelt sammen sjokoladen og oljen over vannbad eller i mikrobølgeovn. Har du induksjonsovn, kan du også smelte det rett i en kjele, med varmen på hakk 1 eller 2.

Hell sjokoladen over havreformen og la den avkjøles sånn halvveis før du drysser over flaksaltet.

For å få fine biter når du skjærer, er det lurt å bruke en varm kniv.

Oppbevares i romtemperatur eller kjøleskapet.

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon