Ricottakake med plommer
Når du bruker ricotta i kakerøren får du supersaftige kaker! Og ricottaen er veldig taknemlig å sette smaker til. Her får den følge av vaniljesukker, smør og årets modne plommer! Det blir skikkelig godt, kan jeg love.
Denne oppskriften er også helt topp å bruke når du får lyst på en god eplekake. Da er det bare å bytte ut plommene med eplebiter.
Kaken holder seg saftig og god i flere dager, pakket i plast. Den er også fin å fryse ned.

Ingredienser
225 g hvetemel
225 g sukker
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
0.5 ts salt
4 egg
350 g ricotta
200 g plommer
2 ss perlesukker
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør en rundform på 22 cm i diameter. Legg gjerne bakepapir i bunnen av formen.
Smelt smøret og sett det til side.
Rør sammen de tørre råvarene i en bolle og pisk lett sammen eggene og ricottaen i en annen før du heller det våte, inklusive det smeltede smøret, over det tørre og blander det kjapt sammen.
Del plommene i terninger og bland flesteparten av bitene inn i røren. Hell røren over i den smurte formen.
Fordel resten av plommeterningene og alt perlesukkeret på toppen av kaken.
Stek kaken i 55-60 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er gjennomstekt. Stikk pinnen midt i kaken. Kommer den tørr ut, er kaken ferdig. Om ikke, steker du noen minutter til før du igjen sjekker.
La plommekaken avkjøles på en bakerist.
Kos deg!