Plommesyltetøy

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Plommesyltetøy

Dette plommesyltetøyet må du bare prøve! Er du så heldig å ha noen plommer tilgjengelig, kommer herved dagens oppfordring: lag plommesyltetøy!

Del plommene i to, fjern steinen og ha dem i en kasserolle sammen med sukker. Så greier disse to ingrediensene, med hjelp av litt varme, å bli et supergodt syltetøy. Tenk om alt i livet kunne vært så enkelt!

Jeg bruker halvparten så mye sukker som plommer.

Hjemmelagd plommesyltetøy

Dette trenger du for å koke en akkurat passe porsjon med plommesyltetøy
2 deler plommer (uten stein)
1 del sukker
evt. syltepulver

Del plommene i to og ta ut steinene. Ha plommene i en kasserolle sammen med sukkeret og rør rundt. Jeg bruker å koke det riktig så lenge. Lenge nok til at all saften, som først kommer ut av plommene, nesten har kokt helt inn igjen. Da sitter jeg igjen med et skikkelig massivt syltetøy som er helt perfekt å plassere oppå en tykk skive med god ost eller bare en nystekt skive brød. Du kan jo for eksempel bake dette landbrødet.

Lager du mye syltetøy samtidig, som du tenker å ha på steriliserte glass, er det greit å bruke syltepulver når du koker. Bruk mengde etter anvisning på pakken. Lurer du på hvordan du skal sterilisere glass skikkelig? Her står det mer.

Du kan også, med stort hell, koke det bare litt, for så å servere det lunkent med en fløteskvett på toppen. Da snakker vi barndommens bestemordessert!

Hjemmelagd plommesyltetøy

Kos deg!

23 kommentarer til “Plommesyltetøy”

 1. Takk for god oppskrift! Hvordan er holdbarheten på syltetøyet hvis jeg lager det kun på plommer og sukker og har det på glass?

  • Hei Susanna! Hvis syltetøyet ikke skal fryses, ville nok jeg hatt i syltepulver for å bedre holdbarheten. Fryser du det ned, er det holdbart kjempelenge. Vær påpasselig med at glassene er helt sterile 🙂

 2. Hei.
  Er det mulig å koke først, avkjøle og så ha i frysepulver og oppbevare det i plastbokser i fryseren? Randi

  • Ja, det går helt fint, Randi 🙂 Frysepulveret er jo med på å gjøre syltetøy tykkere i konsistensen, og hvis plommesyltetøyet er tykt nok etter endt koking, trenger du ikke å bruke det heller. Bare fryse det rett ned.

 3. går det an å lage plommesyltetøy med sukrin eller natrena istedenfor sukker. ? tenk på de som har diabetes. 1 eller 2… hva skal de gjøre?

  • Ja, det går helt sikkert bra, Torill! Husk bare at du må bruke en mye mindre mengde når du bruker sukrin eller tilsvarende, enn når du bruker sukker 🙂

   • Vet ikke, Liv. Jeg har så godt som ingen erfaring med bruk av sukrin, så jeg vet ikke hvor mye som kreves, men det står kanskje på pakken hvor mye du må bruke av sukrin tilsvarende sukker? Og så er det bestandig et godt tips å ha i litt for lite på starten og heller øke på litt hvis det trengs. Enklere den veien 😉

 4. Hei. Har du en gammel kasserolle med runde huller i bunnen for dampkoking, gjør jeg følgende: skjær plommene rundt på langs også tvers. Kok opp med stenenene til disse løsner. Øs grøten over i hullkasserollen og rør med en sleiv eller øse til bare steiner og noen skinnfiller ligger igjen. Ikke ta for mye av gangen. Når alt er silt koker jeg opp igjen med vaniljestang og kanelbark. Etter 5-10 min. koking har jeg i syltesukker med pektin. Rør om til sukkeret er smeltet og ha på varme glass. Jeg bruker Max 300 gr sukker til 1 kg bær/frukt. En fulltreffer i familien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon