Jeg er så heldig å ha naboer med plommetre, og hvert år sender de meg en melding når plommene er modne og de har plukket plommene de skal bruke, for da får nemlig jeg lov til å gå på slang! Det må jo kalles godt naboskap!

Årets plommer har gått med til å spise i store mengder, til å lage PLOMMESYLTETØY og til å lage denne deilige plommekaken!

Den ser kanskje litt beskjeden ut i all sin enkelhet, men plommebitene – som ligger gjemt under overflaten – gjør den supersaftig og skikkelig smakfull!

Server den gjerne lunken med vaniljeis eller lettpisket krem til! Nam!

Plommekake

125 g romtemperert smør
50 g mykt brunt sukker
75 g hvitt sukker
2 egg
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
50 g pistasjnøtter
½ dl skummet kulturmelk
350-400 g plommer

til servering
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme og smør en rundform på 24 cm. Legg bakepapir i bunnen.

Ha smøret og de to sukkertypene i en miksebolle og pisk til det blir mykt og luftig. Tilsett eggene og pisk dem inn ett og ett. Bland sammen alle de tørre ingrediensene og ha dem i bollen. Pisk dem lett inn før du pisker inn kulturmelken.

Når alt er blandet sammen, heller du røren over i kakeformen.

Del plommene i to og ta ut steinene. Del plommene enda en eller to ganger, avhengig av hvor store plommene er. Fordel dem utover røren.

Stek kaken på nederste rille i 35-40 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken for å sjekke om kaken er ferdigstekt. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig. Dersom ikke, stek i noen minutter til før du sjekker igjen.

La kaken avkjøles litt på en kakerist før du tar av kakeringen.

Før servering, pisker du fløten og vaniljesukkeret til det blir luftig og fint.

Her serverer jeg litt ekstra PLOMMESYLTETØY ved siden av kaken!

Kos deg!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *