Etter en skikkelig plommeslang hos naboen – som jeg ble invitert til, altså – ble det opp ned-plommepai her i huset. Jeg spurte medlemmene i Fru Timians bakegruppe på Facebook – du finner gruppen her om du har lyst til å melde deg inn – om gode tips til hva jeg skulle lage, og da var opp ned kake ett av forslagene.

Så da ble det det! God ble den også, så her er det bare å bake i vei, folkens.

Det er en veldig enkel og takknemlig kake å bake, og det er perfekt å bruke de norske plommene nå når de er i sesong, i den. Du kan også bruke eple- eller pærebåter i den.

Fra før har jeg oppskriften på en nektarin opp ned-kake her på bloggen. Den finner du her!

 

Opp ned-plommekake

125 g smør
3 egg
250 g sukker
1 ¼ dl melk
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
350-400 g norske plommer når de er i sesong

3 dl kremfløte
1 neve hakkede nøtter til servering, her bruker jeg blandede salte nøtter kjøpt i løsvekt

Sett stekeovnen på 180 grader over. og undervarme og smør en rundform på 22 cm. Legg bakepapir i bunnen.

Smelt smøret. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett det smeltede smøret  og melken i eggedosisen. Nå vil den bli helt flytende, men bli ikke nekymret av den grunn.

Bland sammen hvetemelet, bakepulveret og vaniljesukkeret og ha det i eggedosisen. Rør det kjapt sammen. Jeg bruker å la vispen gå akkurat mange nok ganger til at det er blandet sammen, ikke mer enn det.

Del plommene i to og fjern steinene. Plasser plommene med snittflaten ned i rundformen. Hell kakerøren over og plasser formen på nest nederste rille. Stekes i ca. 45 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om kaken er gjennomstekt. Da stikker du en tynn pinne midt ned i kaken. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig.

Sett kaken over på en bakerist og la den stå i 10-15 minutter før du hvelver den opp ned og lar den avkjøles.

Når kaken skal serveres, pisker du fløten til en tykk og fin krem. Vet du at hele kaken blir spist opp på en gang, er det veldig fint å plassere all kremen midt på kaken, som jeg gjør her, og så hakke opp nøttene og drysse på toppen. Du kan også servere både krem og nøtter i en skål ved siden av.

Kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *