Deilig nektarinkake – opp-nedkake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Deilig nektarinkake – opp-nedkake

Har du prøvd å lage opp-nedkake noen gang? Det er bestandig like spennende å åpne formen og hvelve kaken over på kakefatet! Hvordan ser den egentlig ut? Og har den blitt som jeg ville? Heldigvis har den jo som oftest det.

Her bruker jeg nektariner i kaka. Du kan uten problemer bytte dem ut med både epler og pærer.

Deilig nektarinkake - opp-nedkake

Oppskrift på nektarinopp-nedkake
50 g brunt sukker
75 g smør
3-4 nektariner
4 egg
175 g sukker
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 dl skummet kulturmelk

Sett stekeovnen på 190 grader og smør en rundform på 22 cm. Kle formen med et lag aluminiumsfolie på utsiden så du slipper at karamellen renner ned i stekeovnen din.

Lag karamell av det brune sukkeret og smøret. Ha det i en kjele og kok opp. La det småkoke på forholdsvis svak varme til det har blitt gyllenbrunt. Hell karamellen over i rundformen og fordel den i bunnen. Del opp nektarinene og skjær dem i tynne båter som du fordeler i viftefasong over karamellen.

Pisk en luftig eggedosis av egg og sukker. Det tar omlag 5 minutter. Er eggene dine kjøleskapskalde, legger du dem i en bolle med lunkent vann i 5 minutter før du begynner piskingen. Da får du en luftigere eggedosis.

Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Jeg bruker å vispe lett med en ballongvisp i melblandingen for å fjerne klumper. Du kan også la det gå en runde gjennom en sikt.

Tilsett melblandingen og kulturmelken vekselvis i eggedosisen mens mikseren går på middels hastighet. Hell røren over nektarinene og sett formen på nederste rille i stekeovnen.

Stek kaken i 35-40 minutter. Stikk en tynn grillpinne ned i kaka for å sjekke om den er gjennomstekt. Er pinnen tørr, er kaken ferdig.

La kaken avkjøles på en bakerist før du serverer den med is, pisket krem, vaniljekesam eller creme fraiche.

Deilig nektarinkake - opp-nedkake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon