Ettersom jeg er så utrolig fornøyd med julegløggen min – du kan skjekke den ut her – måtte jeg bare lage en gulrotkake hvor jeg bruker gløggblandingen også! Gulrotkake har jo allerede litt kryddersmak, så da tenkte jeg at kryddersmakene fra gløggblandingen måtte bli en god match.

Om du nå ikke har fått tak i gløggblandingen min, kan du lage gulrotkaken uten den også. Bare så det er sagt! Da følger du bare resten av oppskriften.

Klikk deg inn her for å se hvor du finner forhandlere som selger JULEGLØGGEN og andre KRYDDER fra meg. 

Har du lyst på KRYDDERKAKE MED JULESMAKER finner du oppskrift på det her!

Gulrotkake med appelsbiter og gløggsmak

til en liten langpanne, ca 25 x 30 cm

Kakebunnen
100 s smør
4 egg
200 g sukker
125 g brunt demerarasukker
1 ts vaniljesukker
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
1 ts kanel
25 g Fru Timian gløggblanding
2 gulrøtter (ca. 200 g)
1 appelsin
1 dl nøytral olje, f.eks solsikkeolje

Glasuren
200 g romtemperert naturell kremost
100 g romtemperert smør
275 g melis
25 g Fru Timian gløggblanding + litt til dryss
1 liten skvis sitronsaft
evt. noen sjokoladekuler til pynt

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og kle en liten langpanne med bakepapir.

Smelt smøret.

Ha eggene og alle tre sukkertypene i en miksebolle og pisk til du får en luftig eggedosis. Det tar 5-6 minutter.

Bland sammen de tørre ingrediensene. Skrell gulrøttene og riv dem på et rivjern. Jeg bruker å rive halvparten på den grove siden, og den andre halvparten på den fine. Bruk en kniv for å skjære vekk skallet, inkludert alt det hvite på appelsinen. Jeg bruker også å filetere båtene, sånn at jeg skjærer selve appelsinkjøttet løst fra det tynne skinnet som er rundt hver båt. Så skjærer jeg hver båt i 3-4 biter. Bland appelsinbåtene med de revne gulrøttene. Klem ut appelsinsaften fra det som er igjen av «appelsinskroget» dersom du fileterte appelsinen, og ha i sammen med bitene.

Mens mikseren går, tilsetter du det smeltede smøret og oljen i en tynn stråle. Slå av kjøkkenmaskinen og rør inn resten av ingrediensene for hånd.

Hell røren over i formen og stek den i ca. 40 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om kaken er gjennomstekt. Stikk pinnen midt i kaken. Kommer den tørr ut, er kaken ferdig. Hvis ikke, steker du noen minutter til før du tester igjen.

La kaken avkøles på en bakerist før du forsiktig løfter den ut av langpannen.

Når du lager glasuren, har du kremosten og smøret i en mikser og pisker det sammen på høy hastighet til det blir glatt og kremete. Ha i melisen, vaniljesukkeret, gløaggblandingen og sitronsaften og pisk på lav hastighet i 30 sekunder. Så øker du hastigheten til full fart og pisker kraftig i 2 minutter.

Fordel glasuren over kaken. Dryss over litt gløggblanding og fordel over noen gyllenbrune sjokoladekuler, om du har det!

God bakst!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *