Rosa pikekyss

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Rosa pikekyss

Jeg blir nesten ustyrtelig når det kommer pikekyss på bordet. «Bare én til» blir mantraet som setter seg i pannebrasken. De er jo så søte og små at de forsvinner nesten av seg selv så snart de kommer inn i munnen.

Det som er viktig når du lager pikekyss, er å bruke lav steketemperatur slik at de lekre kyssene tørker uten å få særlig mye farge. Noen liker pikekyssene sine helt sprø hele veien gjennom. Jeg synes de er aller best når de fremdeles er litt seige i midten. Her får du bare prøve deg fram for å finne din favorittversjon.

Rosa pikekyss

Dette trenger du til å lage 60-70 små rosa pikekyss
4 eggehviter
200 g helt finkornet sukker
1 ts vineddik eller annen eddik
1/6 ts rød konditorgele

Sett stekeovnen på 100 varmluft. Kle 3 eller 4 stekebrett med bakepapir.

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk til hvitene begynner å tykne. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du hele tiden pisker. Når alt sukkeret er pisket inn, har du i eddiken og konditorgeleen. Pisk videre i i ca. 5 minutter til eggehvitene har blitt blanke og glatte og sukkeret er oppløst.

Fordel marengsen enten med teskjeer utover stekeplatene, eller ha den i en sprøytepose før du fordeler den.

Skru ned varmen til 80 grader og sett inn stekebrettene. Stek pikekyssene i ca. 2 timer. Ikke åpne stekeovnsdøra før det har gått minst 1 1/2 time. Da kan du sjekke om de er sprø eller ikke. Når de har blitt passe sprø, skrur du av varmen og lar stekebrettene stå inne i stekeovnen til den har blitt kald.

Rosa pikekyss

Pikekyssene holder seg i en lufttett beholder. De kan også fryses.

Rosa pikekyss

Godt og lekkert!

12 kommentarer til “Rosa pikekyss”

  1. Hvor lenge kan man oppbevare disse? Skal ha dåp om 2,5 uker. Har masse og gjøre så lurte på om det er for tidlig og lage disse til nå? 🙂

    • Hei Maria! Pikekyss har lang holdbarhet så lenge som de oppbevares i en tett kakeboks. De kan bli litt mye midt inni, etter å ha ligget en stund, men det smaker jo bare godt det også. Jeg har aldri oppbevart hjemmelagde pikekyss så lenge som du snakker om, så jeg kan ikke garantere. Hvis du har mulighet, hadde jeg kanskje ventet en stund før jeg lagde dem.
      Lykke til med barnedåpen 🙂

  2. hei,jeg har lagd pikekyss men lurer på om jeg må ha lokk vist de skal stå i skapet eller ikke…håper svar fortest mulig.

    • Noe sukker i butikken er merket som finkornet. Det betyr at det er malt opp helt fint. De selger det i noen dagligvarebutikker. På pikekyss liker jeg å bruke det for å være sikker på at det ikke er igjen noen små, fine sukkerkorn i marengsen. Du kan bruke matprosessoren og kjøre vanlig sukker i den noen runder først.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon