Plustelig kom jeg over disse deilige, jødiske fylte kremosthornene som smaker helt fabelaktig og smelter på tunga i Instagramfeeden min. Rugelach er små myke horn, fylt med herlig klissete fyll og en deig hvor kremost spiller en stor rolle. De er passe søte både i smaken og å se på. Ganske så kjappe å enkle å lage er de også.

Jeg har sett rugelach i flere størrelser, men de skal – etter min matbibels beskrivelse – være bitstore. Og det er definitivt de jeg har bakt her. Jeg har bakt rugelach flere ganger før også, og da har jeg lagd dem litt større og med et litt annet fyll. Men etter inspirasjon fra bloggen Williams Sonoma ble de altså skikkelig søte og små denne gangen. En gyllen mulighet til å forsyne seg flere ganger her altså.

Oppskrift på rugelach

Blir 24 stykker

Deigen
200 g hvetemel
¼ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
skall av ½ lime
125 g kjøleskapskaldt smør
150 g kjøleskapskald naturell kremost

Fyllet
50 g valnøtter
75 g brunt sukker
½ ts kanel
125 g eplemos
en liten svis limesaft

Til pensling
1 egg
ca. 1 ss brunt sukker

Ha hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en matprosessor og kjør det sammen. Vask limen godt før du river det grønne av den på den fine siden av rivjernet og har i. Del smøret i terninger og ha i. Kjør knivene rundt akkurat til smøret er smuldret i. Så har u i kremosten og gjentar for den. Ikke kjør knivene mer enn du akkurat må.

Ta ut deigen og kna den sammen en gang før du deler den i to like store deler og pakker hver del inn i plastolie. Det er lurt å lage dem som flate rundinger. Legg dem i kjøleskapet den kommende timen.

I mellomtiden kan du gjøre klart fyllet. Finhakk valnøttene og bland dem sammen med resten av fyllet.

Dryss bitte litt hvetemel på bakebordet og legg på en av deigbitene. Kjevle den ut til en runding på 25 cm i diameter. Del opp i 12 biter.

Vil du ha rette og fine kanter, kan du legge en tallerken oppå deigen og skjære rundt og så bruke en linjal og først dele i 4 så dele hver fjerdedel i 3 deler igjen.

Fordel fyllet på hver av trekantene og legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med den andre deigklumpen.

Sett stekebrettet i kjøleskapet i 30 minutter.

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Pisk lett sammen egget og pensle alle rugelachene. Dryss over brunt sukker. Stek de små bakverkene i 22-25 minutter.

La dem avkjøles på en bakerist.

Rugelachene er fine å fryse. God bakst!

Vi tok bildene ute i drivhuset hjemme. Så måtte jeg snappe litt på tur inn igjen.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Disse skal jeg prøve å bake så snart jeg får muligheten! Så jo helt fantastisk nydelige ut. Holder de seg lenge i kakeboksen eller bør de helst spises med det samme?

    • Hei Raymond! Jeg synes de er kjempegode!
      Jeg har ikke prøvd å oppbevare dem i en kakeboks over flere dager, men innbiller meg at de ganske fort blir litt tørre. Jeg legger dem heller i fryseren og tar opp og varmer etterhvert. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *