Eplekake med eplemos

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Eplekake med eplemos

Når det kommer til stykket, er det ikke mye som kan slå en nybakt eplekake – lunken og saftig – sammen med en kule is eller krem. Mmmm!!! Deilig, deilig. Epletreet vårt er ikke spesielt stort, men det er fullt av epler. Ikke helt modne ennå, men modne nok til at de kan spises i litt beskjedent antall (for å slippe å få mageknipe)

Oppskriften på denne eplekaken er god og gammel. Her lager jeg eplemos av ett av eplene, som jeg legger oppå røren før jeg fordeler epleskivene over. Det gir ekstra saftighet til kaken.

God bakst!

Deilig eplekake!

Dette trenger du til 1 kake
Eplemos
1 eple
2 ss sukker
3–4 ss vann

Kakerøre
125 g smør, romtemperert
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 egg
1 dl melk
saft av 1/2 sitron

2 epler
2 ss demerarasukker
kanel
2 ss aprikossyltetøy

Sett stekeovnen på 180 grader og smør en rundform på 24 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.

Skrell eplet til eplemosten og del det i små biter. Ha det i en liten kasserolle sammen med sukker og vann. La det koke til eplebitene er møre. Pass på at det ikke koker tørt. Avkjøl litt og mos eplet gjennom en sil.

Pisk smør og sukker hvit i en miksmaster – det tar 5-6 minutter. Bland sammen mel og bakepulver i en bolle og egg og sitronsaft i en annen. Tilsett det tørre og det våte vekselvis i sukker- og smørblandingen. Rør det hele sammen før du heller det over i den smurte rundformen. Fordel eplemosen over.

Skjær eplene i tynne båter eller skiver og fordel dem oppå eplemosen. Strø over sukker og kanel. Stek kaken på nederste rille i 50-60 minutter. Bruk en kakepinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt. Kommer pinnen tørr ut av kaken, er den ferdig.

Varm opp aprikossyltetøyet og pensle det over kaken når den er ferdigstekt. Avkjøl kaken på en bakerist.

Deilig eplekake!

 

5 kommentarer til “Eplekake med eplemos”

  1. Hei
    Jeg har i dag bakt denne eplekaka og la masse plommer på toppen (og ikke aprikos) og den ble veldig god … Og jeg brukte en paiform (var borte og fant ikke kakeform) og det ble derfor en raus og saftig kake. Skal gjentas ?Takk for mange fine oppskrifter, og ikke minst inspirasjon!

  2. Tror jeg endte med å lage denne rundt ti ganger i fjor høst, bruk gjerne to epler til eplemosen. Må definitivt være verdens beste eplekake og aller best når den har tilbrakt natten i kjøleskapet. Skal prøve samme grunnoppskrift nå, men erstatter eplemosen med rabarbra syltetøy, yommi, yommi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon