Det er ikke mye som er mer norskt enn en vaffelplate med godt syltetøy! Å! Det er så utrolig godt! Jeg så plutselig at jeg ikke hadde noen oppskrift på klassiske rømmevafler her på bloggen, så det måtte jeg i grunn gjøre noe med.

Når jeg lager vaffelrøre bruker jeg bestandig å se gjennom kjøleskapet for å se om det står rømme, melk, smør, kulturmelk eller kanskje yoghurt som bør brukes opp på grunn av dato, så føl deg helt fri til å gjøre dine egne varianter av disse rømmevaflene.

Det er én ting jeg synes er skikkelig viktig når man serverer vafler: Og det er at syltetøyet man serverer til er godt! Så rør sammen noen bær eller kjøp et godt syltetøy i butikken som du serverer til!

Har du en pose frosne bringebær liggende i fryseren, lader du dette kjempegode bringebærsyltetøyet på 1-2-3!

Rømmevafler

til 4 personer

50 g smør + litt til steking
3 egg
3 dl rømme, lettrømme eller seterrømme
1 dl vann
50 g sukker
200 g hvetemel
1/4 ts salt
1 ts bakepulver

Smelt smøret og sett til side.

Pisk lett sammen eggene og rømmen i en bolle. Ha i alt det tørre og pisk det sammen til du har en klumpfri røre. Hell i det smeltede smøre og rør det inn.

Har du tid, er det fint om du lar vaffelrøren stå på benken og svelle i 30 minutter før du starter stekingen.

Jeg bruker å bruke litt smør i vaffeljernet når jeg steker vaflene. Hell i røren og stek til de bli gyllenbrune.

Kos deg!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Test 2

Test

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *