Bringebærsyltetøy

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Bringebærsyltetøy

Hjemmelaget bringebærsyltetøy! Herlighet! Det er godt det! Skikkelig enkelt og kjapt å lage er det også! Det som tar tid, er å plukke bringebærene, om du nå gjør det istedenfor å kjøpe bærene i butikken.

De av dere som følger meg på SnapChat eller Instagram Stories (jeg heter Fru Timian på begge steder) så kanskje at jeg var på bringebærplukking i går. Vi plukket med oss massevis av vanlige røde bringebær, noen mørkeblå bringebær og en del gule bringebær! Noe ble brukt til en herlig bringebærsjokoladekake, noe til en knallgod bringebærpai med smuldretopping og noe til pynt på en bestandig like god pavlovaring med vaniljekrem. Alle oppskriftene kommer på bloggen i nærmeste fremtid, så følg med!

Og så lagde jeg rørt bringebærsyltetøy, både rødt og gult syltetøy, rørt bringebær- og jordbærsyltetøy, g kokt bringebærsyltetøy!

Klikk deg inn til oppskriften på rips- og bringebærsyltetøyet her!

Jeg liker når syltetøy smaker av de bærene som det faktisk er laget av og ikke bare sukker. Men det skal ikke være surt heller, så utgangspunktet mitt til veldig mange ulike typer syltetøy, er 2 kg bær og 1/2 kg sukker. Er bærene jeg bruker veldig sure, har jeg i litt mer sukker. Det er greit å smake seg frem litt. Og så bruker jeg bestandig frysepulver eller syltepulver i tillegg, for at syltetøyet ikke skal bli alt for flytende når det er ferdig.

Husk å rense bærene før du setter i gang.

Oppskrift på kokt bringebærsyltetøy
2 kg bringebær
1/2 kg sukker
1 pk syltepulver

Noen velger å fryse ned kokt syltetøy også, fordi det er der man har best plass, men ønsker du å oppbevare det i en kald kjeller eller i et kjøleskap, må du sterilisere glass som du skal ha syltetøyet i, før du starter med selve syltetøyet.

Ha syltetøyglassene i en kasserolle med kokende vann og la vannet koke i noen minutter. Legg dem så inn i stekeovnen, på 100 grader, og la dem ligge der til du skal bruke dem. Det er viktig å ikke ta i strikkene og toppene av glassene med fingrene slik at det kommer bakterier på dem.

Ha bringebærene i en romslig kasserolle og kok dem opp, på ganske høy varme. La dem koke i 2 minutter. Ta kasserollen av varmen. Bland sammen sukkeret og frysepulveret og hell det over i kasserollen. Rør til sukkeret er oppløst.

Ha syltetøyet forsiktig over i de steriliserte glassene. Hvis du søler på kanten må du tørke godt av før du fester lokket. Jeg bruker å fryse det kokte syltetøyet også, så da har jeg det i vanlige syltetøybeger i plast før jeg putter det i fryseren.

Oppskrift på rørt bringebærsyltetøy
Gjelder for både rødt og gult syltetøy

2 kg bringebær
1/2 kg sukker
1 pose frysepulver

Ha bærene i en bolle. Bland sammen sukkeret og frysepulveret og ha i. Rør rundt til alt sukkeret er oppløst.

Ha det over i egnede plastbokser, sett på en lapp sånn at du vet hva som er i, og putt syltetøyet i fryseren. Så kan du ta opp smaken av sommer gjennom hele året!

 

2 kommentarer til “Bringebærsyltetøy”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon