Verdens beste syltetøy

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Verdens beste syltetøy

Det er mulig jeg bruker litt store ord her nå, men det er jammen ikke langt fra sannheten. Søte bringebær og ganske så sure rips, utgjør en helt perfekt kombinasjon når de røres sammen til syltetøy. Jeg bruker å la ripsene være hele slik at vi får disse halvsure eksplosjonene i munnen når vi spiser det søte syltetøyet. Er du litt skeptisk til sure eksplosjoner, kjører du bare ripsene i food processoren før du rører inn bringebærene.

Dette er en genial måte å drøye bringebærene på også. Jeg får på en måte dobbelt så mye bringebærsyltetøy som jeg hadde fått dersom jeg bare hadde brukt bringebær også.

For meg er det å fryse ned syltetøy for så å kunne få en smak av sommer hele året, noe av det beste jeg kan tenke meg. Ikke mye som slår en skikkelig vitaminbombe på en regnfull høstdag eller svart vinterdag. Mye bedre med noen skjeer rips- og bringebærsyltetøy enn kapslede tabletter.

Verdens beste syltetøy

Dette trenger du for å lage rips- og bringebærsyltetøy
Alle målene her er litt sånn cirkamål. Hjemme brukte vi bestandig en passe blanding av bringebær og rips, med en overvekt av bringebær, og sånn gjør jeg det fremdeles. Til denne porsjonen brukte jeg:
ca. 2 kg rips
ca. 2 kg bringebær
ca. 1,5 kg sukker
2 pk frysepulver

Knus ripsene i en food processor eller med en stavmikser først hvis du ikke ønsker å ha dem hele i det ferdige syltetøyet. Rør inn bringebærene, sukkeret og frysepulveret. Jeg vet det er litt politisk ukorrekt for en del å bruke frysepulver, men jeg liker det. Da blir ikke syltetøyet fullt så rennende når jeg tar det opp fra fryseren.

Når alt sukkeret er oppløst, heller du syltetøyet over i små bokser og putter dem i fryseboksen. Jeg liker å bruke bokser som er ca. 3 dl store, slik at syltetøyet blir spist opp på noen dager etter at det er tatt opp fra fryseren. Ettersom det ikke er kokt, har det begrenset holdbarhet. Ikke for at det bruker å være et problem at syltetøyet blir stående uspist i kjøleskapet.

Verdens beste syltetøy

Verdens beste syltetøy Verdens beste syltetøy

Fyll opp fryseren, så har du masse å glede deg til utover høsten og vinteren!

 

 

 

16 kommentarer til “Verdens beste syltetøy”

 1. Kan skrive under på at dette er et nydelig og friskt syltetøy! Alle som har smakt digger det! Må lage enda mer i sommer!

 2. Her er jeg helt enig!nydelig syltetøy. Lagde en liten porsjon noen dager siden men tror at jeg må kjøre en sånn 4 kilo runde tusen takk!

 3. Hei, har du prøvd å lage syltetøy av denne blandingen? Har vurdert å gi bort hjemmelaget syltetøy til jul. Derfor spørsmålet.

  • Hei Mariann!
   Jeg har ikke kokt syltetøy av akkurat denne blandingen – bare med bringebær alene – men jeg kan ikke se noen grunn for at dette ikke skal bli helt strålende godt også som kokt.

  • Jeg har kokt syltetøy med den oppskriften som basis. Altid litt på slump hær, men altid mer bringebær enn rips. Det blir supre gaver😁

 4. Dette minner meg om min barndom! Mormor laga bestandig verdens beste syltetøy av nettopp bringebær og rips!Hun har vært død i mange år, så jeg synes det er flott at du » reklamerer » for herligheten! Jeg synes jeg kjenner både smak og lukt bare ved å se bildene dine. Kan trygt anbefales; nydelig på nysteika grovbrød! ??

  • Så hyggelig å høre, Vera 🙂 Jeg har akkurat spist en liten skål nyrørt bringebærsyltetøy! Herlige tider!

  • Hei Irene! Ja, det kan du helt sikkert. Hvis du er vant med å bruke det, vet du sikkert hvordan du regner ut hvor mye kunstig søtning du skal ha i forhold til vanlig sukker. Lykke til!

 5. Favoritten her i huset! Men vi koker det av oppbevaringshensyn. Blir helt topp det også. Særlig å koke det på et par kanelstenger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon