Sjokoladekake med bringebær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sjokoladekake med bringebær

Denne kaken har ganske store mengder av to riktig gode ingredienser: sjokolade og bringebær! Og det er jo nettopp derfor jeg kaller den sjokoladekake med bringebær eller bringebærsjokoladekake! Disse to smakene går skikkelig godt sammen.

Kaken er litt brownieaktig i både smaken og konsistensen!

Oppskrift på bringebærsjokoladekake
passer til en rundform på 24 cm

225 g sukker
150 g romtemperert smør
300 g mørk sjokolade (her bruker jeg 150 g på 70% og 150 g på 55%)
5 egg
150 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
350 g bringebær

Start med å sette stekeovnen på 175 grader varmluft og smør en rundform på 24 cm med smør eller formfett. Legg gjerne bakepapir i bunnen.

Ha sukker og smør i en miksebolle og pisk til det blir lyst og luftig. I mens brekker du opp sjokoladen i småbiter og smelter enten i mikrobølgeovn eller over vannbad – kok opp vann i en kasserolle og sett en stålbolle oppå kasserollen. Bollen skal ikke nå ned til vannet.

Knekk eggene i en skål og bland sammen hvetemelet og bakepulveret. Skrap ned langs kantene i piskebollen før du tilsetter ett og ett egg mens mikseren går. Skrap ned langs kantene igjen. Hell i den smeltede sjokoladen og pisk den inn. Skrap ned. Sikt inn hvetemelblandingen og rør den inn med en slikkepott.

Ha halvparten av røren i rundformen. Fordel 250 gram av bringebærene over røren. Så fordeler du resten av røren over der igjen.

Sett rundformen i stekeovnen og stek kaken i ca. 55 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken for å sjekke om den er gjennomstekt. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig. Ta den ut og la den avkjøles på en bakerist før du tar av formen.

Legg den forsiktig over på et serveringsfat og pynt med resten av bringebærene.

Kaken smaker kjempegodt både lun og kald, og den kan serveres alene – som her – eller sammen med pisket kremfløte eller vaniljeis.

Nyt!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon