Gulrotkake med kjeksbunn

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Gulrotkake med kjeksbunn

Denne gulrotkaken er ganske så annerledes enn den tradisjonelle med kremostglasur på toppen. Den er nok mer i retningen av en amerikansk gresskarpai, som jo, etter min smak, er kjempegodt!

Istedenfor å lage en paideig, lager jeg en kjeksbunn som jeg klemmer ut og forsteker litt i en paiform.

For å få gulrøttene mye, steker jeg dem i stekeovnen før jeg moser dem sammen med hvit sjokolade, sukker og andre godsaker og heller hele sulamitten over i den forstekte bunnen. Så er det bare å steke i vei!

Gulrot blir veldig søt i smaken når den blir stekt, så kaken er riktig så søt og god. Derfor smaker det ekstra bra med pisket creme fraiche med litt melis i, servert til.

Gulrotkake med kjeksbunn

Oppskrift på gulrotkake med kjeksbunn

Kjeksbunn
75 g smør
300 g Bixit
100 g Oreo

Fyll
800 g gulrot
50 g mykt smør
100 g hvit sjokolade
1 ts vaniljesukker eller ½ vaniljestang
1 ts malt ingefær
2 egg
200 g brunt sukker
2 ½ dl rømme

Til servering
3 dl freme fraiche – helfet
1 ss melis
1 ts vaniljesukker eller ½ vaniljestang

Sett stekeovnen på 200 grader.

Start med gulrøttene til fyllet. Det trenger en stund i stekeovnen for å bli myke. Når jeg skriver 800 gram gulrot, er det ferdig skrellet. Del gulrøttene i mindre biter og ha i en langpanne. Stek dem i ca. 45 minutter til de er myke.

I mellomtiden lager du kjeksbunnen. Smelt smøret og sett det til side. Ha kjeksene i en matprosessor og kjør knivene rundt til alt har blitt helt smulete. Hell i smøret og kjør knivene til det er godt blandet.

Hell kjekssmulene over i en smurt paiform. Her bruker jeg en som har løse vegger. Du bruker det du har tilgjengelig. Klem kjekssumelen utover bunnen og oppover sidene. Sett formen i kjøleskapet mens gulrøttene steker ferdig.

Når gulrøttene er ferdig, skrur du først varmen ned til 180 grader og setter inn kjeksbunnen i 10 minutter.

Så tar du gulrøttene og har i matprosessoren sammen med smøret og sjokoladen – som du har delt opp i småbiter – og kjører knivene til det alt blir som en tykk grøt.

Bruker du vaniljestang, deler du den i to og skraper ut frøene. Så har du frøene i matprosessoren sammen med resten av ingrediensene til fyllet og blander det sammen.

Hell det over i det forstekte skallet og sett formen tilbake i stekeovnen. Skru samtidig ned ovnen til 160 grader. Stek kaken i ca. 30 minutter. Da skal det ha kommet en helt fast stekeskorpe over det hele.

La kaken avkjøles på en bakerist. Har du stekt kaken i en paiform med løs bunn, fjerner du sidene forsiktig og legger kaken over på et serveringsbrett.

Ha creme fraichen, melisen og vaniljesukkeret eller frøene fra den andre halvdelen av vaniljestangen i en miksmaster og pisk til creme friachen får samme konsistens som pisket kremfløte.

Server en stor og god klatt med creme fraiche til kaken.

Gulrotkake med kjeksbunn

God kake og god bakst!

Gulrotkake med kjeksbunn Gulrotkake med kjeksbunn

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon