Mandelkake med bærtopping

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Mandelkake med bærtopping

Jeg er veldig svak for mandelmasse i kaker. En fyrstekake kan liksom aldri få for mye mandelfyll. Eller mandelmakroner, mandelterter og for ikke å glemme kransekake. Det er så ustyrtelig godt!

I denne mandelkaka har jeg tatt utgangspunkt i en fyrstekake og så toppet den med et lag saftige bær. Her bruker jeg en skogsbærblanding fra frysedisken.La den halvtine før du fordeler den på den halvstekte kaka og steker den ferdig.

Mandelkake med bærtopping

Dette trenger du for å lage mandelkake med bærtopping
125 g smør
250 g hvetemel
125 g sukker
1 ½ ts bakepulver
1 stort egg
225 g mandler
225 g melis
4-5 ss kokende vann
ca. 700 g skogsbærblanding, fra frysedisken
3 ss sjokoladedråper
1 ss melis til servering

Mandelkake med bærtopping

Smør en rundform på 24 cm. Kle bunnen av formen med bakepapir, og smør sidene med smør eller bruk formfett. Sett stekeovnen på 180 grader.

Del smøret opp i terninger og ha det sammen med hvetemelet oppi en food processor. Kjør med knivene til smøret er smuldret opp. Ha i sukker, bakepulver og egg og kjør rundt noen ganger til alt er blandet. Deigen skal være myk, men fast. Er den for fast, har du i 1 ss vann.

Kle formen med deigen.

Ha mandlene og melisen i food prosessoren og kjør kniven til mandlene er opphakket. Ha i det varme vannet og bruk en sleiv og rør til du får en fast mandelmasse.

Fordel mandelmassen oppå deigen i formen. Stek kaken på nest nederste rille i 15 minutter. Ta ut kaka, fordel skogsbærblandingen og sjokoladedråpene over og sett kaka tilbake inn i ovnen. Stek videre i 20-25 minutter. For å forsikre deg om at kaka er gjennomstekt, kan du stikke en tynn pinne ned i midten. Hvis det ikke sitter igjen noe mandelpasse på den, når du drar den ut, er kaka ferdig stekt.

Mandelkake med bærtopping

La kaka avkjøles litt før du drysser over melis og serverer.

6 kommentarer til “Mandelkake med bærtopping”

 1. Godt, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

  Hilsen Magne i VG

 2. Hei! For å fylle kaka slik som på bildet ditt, var jeg nødt til å bruke 750g frosne bær. Jeg brukte samme str. på formen og fulgte også ellers oppskriften til punkt og prikke. Hvordan du har klart å fylle den helt opp med bare 150-200 g bær stiller jeg meg uforståelig til.

 3. Hei Heidi!
  Det var jo fryktelig dumt. Det er en god stund siden jeg skrev oppskriften, så da har det tydeligvis sneket seg inn en skrivefeil uten at jeg har tenkt over det når jeg la ut oppskriften her på bloggen. Beklager det!
  Jeg skal rette opp feilen i oppskriften nå med en gang. Tusen takk for at du sa i fra. Marit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon