Jeg må starte denne oppskriften med å slå fast at dette er en veldig god kake! Ikke sånn å forstå at de andre kakene jeg legger ut ikke er gode, for det er de jo. Men jeg følte liksom for å stadfeste at dette er en litt sånn beskjeden, men veldig god kake!

En perfekt kake å bake når du bare har lyst til å bake kake uten egentlig å ha noen spesiell anledning den skal serveres og spises på. Jeg slår herved et aldri så lite slag for ettermiddagskaffen!

Honningkake med sitronglasur

 

Honningkake med sitronglasur

Dette trenger du for å bake honningkake med sitronglasur
Kakebunn
150 g smør
100 g mykt, brunt sukker
175 g honning (jeg bruker enten sommerhonning eller akasiehonning, som har en mild smak)
200 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ts kanel
½ ts malt ingefær
2 egg

Sitronglasur
100 g romtemperert smør
250 g melis
skall og saft fra ca. ½ sitron
1 ss H-melk
evt. pynt – her bruker jeg tørket ringblomst som pynt.

Sett stekeovnen på 180 grader og smør en rundform på 22 cm med formfett. Legg gjerne bakepapir i bunnen.

Smelt sammen smør, brunt sukker og honning i en kjele. I mellomtiden blander du sammen hvetemel, bakepulver, kanel og ingefær i en bolle. Pisk lett sammen eggene og rør inn både dem og smørblandingen. Rør det sammen med en sleiv til du har fått en glatt røre.

Hell røren over i den smurte formen og sett den på den nederste rillen i stekeovnen. Stek kaken i 35–40 minutter. Sjekk om kaken er gjennomstekt ved å stikke en kakepinne midt i. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig. La kaken avkjøles på en bakerist før du tar av formen.

Ha smøret og melisen til glasuren i en bolle og rør det sammen til du får en helt klumpfri og fin glasur. Vask sitronen godt før du river det gule av skallet med den fine siden på rivjernet ditt. Rør inn både skallet og saften. Smak deg fram før du har i all sitronsaften. Er glasuren litt for tørr, sper du den med litt melk.

Fordel glasuren rundt kaken. Dryss over pynt, hvis du har det.

Honningkake med sitronglasur

God bakst! Kos deg!

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *