Herlig mørk sjokoladekake i 3 lag

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Herlig mørk sjokoladekake i 3 lag

Det er én ting jeg kan garantere deg, og det er at wow-faktoren kommer når denne kaken blir satt på bordet! Det har seg nemlig sånn at med en gang en kake er så høy som denne, kommer også ovasjonene fra publikummet. Og det kan vi jo like!

Når kaken i tillegg er supersaftig og, om jeg nå skal si det selv, knallgod, er det rett og slett bare å lage i vei!

Det er kjekt å ha 3 rundformer på 22 cm i diameter når du skal lage kaken.

Jeg skriver at dette er nok kake til 20 mennesker. Kaken er jo ikke så stor i diameter, men ettersom den er så høy, rekker den langt. Serveres den etter mat, og kanskje også sammen med noen andre kaker, rekker den til 30 personer.

mørk sjokoladekake i 3 lag

Oppskrift på mørk sjokoladekake med glasur av sjokolademarengssmørkrem og kremostfyll

Kakebunnene
175 g smør
3 egg
2 dl melk
1 ½ dl creme fraiche
3 ½ dl vanlig svart kaffe
500 g hvetemel
500 g sukker
125 g kakao
2 ts natron
1 ½ ts bakepulver

Marengssmørkrem med sjokolade
200 g mørk sjokolade
350 g romtemperert smør
4 eggehviter
225 g sukker
1 ts vaniljesukker

Kremostfyll
300 g naturell kremost
1 ½ dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
75 g melis

Pynt
1 pose sjokoladepops
her har jeg også pyntet med 1 grein solbær

Bunnene kan gjerne lages dagen før du skal sette sammen kaken. Da rekker de å sette seg ordentlig, og ikke minst, bli skikkelig avkjølt.

Sett stekeovnen på 160 grader varmluft og smør 3 rundformer på 22 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.

Smelt smøret og la det avkjøles noen minutter før du pisker det lett sammen med eggene, melken, creme fraiche og kaffe.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør rundt en gang eller to med en visp for å forsikre deg om at det ikke er noen melklumper. Ha det over sammen med væsken og rør alt godt sammen.

Fordel røren i de tre formene. Stek kakene i 35-40 minutter. Sjekk med en kakepinne for å forsikre deg om at de er gjennomstekte. Jeg bruker å endre plasseringen på rundformene ca. midtveis i stekingen, så er jeg sikker på at alle tre kakebunnene blir likt stekt. Jeg får plass til 2 former på et stekebrett, så jeg steker i 2 høyder.

Ta ut kakene og la de avkjøles på en bakerist. Når de er avkjølt, tar du av formene. Pakk dem inn i plastfolie til neste dag. Jeg bruker å legge bunnene opp ned nå slik at bunnene flates ut mest mulig.

Smelt sjokoladen til marengssmørkremen og sett den til side. Visp smøret luftig. Har du én kjøkkenmaskin med én bolle – som vel i grunn er mest vanlig – kan du enten vispe smøret for hånd, eller ta det over i en ny bolle når det er ferdig vispen. Vask så miksebollen godt slik at alt fett er borte før du har i eggehvitene, sukkeret og vaniljesukkeret.

Kok opp vann i en kasserolle og sett miksebollen over. Den skal ikke nå ned til vannet, men være pent plassert oppå kasserollen. Visp med en håndvisper til sukkeret er oppløst og blandingen begynner å bli luftig og varm. Jeg bruker å stikke fingeren nedi, og når det ikke lenger er behagelig å stikke i fingeren, er det varmt nok.

Plasser miksebollen på kjøkkenmaskinen og pisk til du får en hvit, luftig og helt blank marengs. Da har den nok også rukket å bli kald.

Visp inn smøret og sjokoladen vekselsvis. Skrap ned bollen innimellom.

Så er vi klare for kremostfyllet. Ha alle ingrediensene i en miksebolle og pisk til du får en luftig krem. Husk at både kremosten og fløten skal være helt kalde.

Jeg bruker å ha fyllene over i hver sin store sprøytepose. Kremostglasuren legger jeg i kjøleskapet til jeg er klar for montering.

Legg en kakebunn på kakefatet. Plasser matpapir inn under kakebunnen for å dekke kakefatet. Så slipper du at det blir skittent under kakemonteringen.

Legg på et lag med sjokolademarengs. Så en ny bunn før du legger på bunn nummer to. Over den skal du fordele kremostglasuren. Så passerer du den siste bunnen på toppen. Jeg har verdens dårligste øyemål, men jeg prøver etter beste evne å få en ganske rett kake.

Nå skal resten av sjokoladesmørkremmarengsen fordeles over og rundt kaken. Bruk en stekespade eller palettkniv for å fordele jevnt rundt det hele.

Plasser to rader med sjokopops rundt det hele før du setter kaken i kjøleskapet.

mørk sjokoladekake med kremostfyll og marengssmørkremglasur

PS! Du må huske å ta kaken ut av kjøleskapet MINST 30 minutter før servering slik at glasuren blir myk og mye mer smakfull.

sjokoladekake i 3 lag

mørk sjokoladekake

sjokoladekake med marengssmørkrem

festsjokoladekake i tre lag

Nyt!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon