Brownies med julesmaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Brownies med julesmaker

Når du har funnet deg en oppskrift som du liker veldig godt, er det i grunn greit å bruke den så ofte som muligheten byr seg. Og noen ganger er det da morsomt å prøve nye vrier med den gode gamle. Her bruker jeg brownieoppskriften min, som jeg har brukt utallige ganger før, og tilsetter gode, julete smaker.

Jeg kom over poser med store gule og blå rosiner i en innvandrerbutikk her om dagen, og de bruker jeg nå i alt tenkelig, også i denne kaken. Det er selvfølgelig ingen nødvendighet å bruke disse store variantene. Vanlige Californiske rosiner i sine røde bokser er også helt eminent.

Oppskrift på brownie med julesmak
150 g mørk sjokolade
150 g smør
3 egg
200 g brunt sukker
100 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
50 g aprikoser
50 g fiken
30 g gule rosiner
30 g vanlig rosiner

Sett stekeovnen på 200 grader og kle en ildfast form på ca. 20 x  30 cm med bakepapir.

Del opp sjokoladen i mindre biter og smelt den sammen med smøret over vannbad eller i mikrobølgeovnen. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland hvetemel og vaniljesukker for seg. Del opp aprikosene og fikene i mindre biter. Bland disse bitene sammen med rosinene og 1 teskje mel slik at det ikke klistrer seg sammen.

Ha den smeltede sjokolade- og smørblandingen oppi den ferdige eggedosisen. Sikt inn hvetemelet og vaniljesukkeret, og rør det sammen med en sleiv. Ha i julesmakene og hell røren over i forma.

Stek kaken på nederste rille og stek i 25-30 minutter. Når den har fått en fast stekeskorpe på toppen, er den ferdig. La den avkjøles til den blir lunken før servering.

Kaken egner seg også godt til nedfrysing i serveringsstykker.

Brownies med julesmaker

 

 

 

Ett kommentar til “Brownies med julesmaker”

Utvikling og Hosting av Sircon