Fruktkake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fruktkake

Denne fruktkaka har jeg spist hvert eneste år siden jeg ble født. Det er jeg ganske så sikker på. Dette er en fornorsket versjon av de engelske julekakene, og jeg elsker denne versjonen. Kaka blir bedre når den får stå noen uker, så lag den gjerne nå i begynnelsen av desember.

Dette er nok til 3 kaker i 1 ½ liters former.

Fruktkake

Fruktkake

til 3 kaker

300 g sukker
4 egg
300 g smør
300 g fiken
120 g cocktailbær
300 g rosiner
400 g hvetemel
300 g hasselnøtter
4 ts bakepulver
2 ts kardemomme
½ ts kanel
1 dl rømme

Stekes på 150 grader over- og undervarme i 1 ½ time.
Kle 3 brødformer, på 1 ½ liter hver, med bakepapir
.

Pisk egg og sukker hvitt i en stor bolle. Samtidig smelter du smøret og skjærer opp fikenen og cocktailbærene i småbiter. Ha litt av hvetemelet i en bolle sammen med fiken, coctailbær og rosiner. Rør til alt er dekt med melet. Hvis ikke risikerer du at du får store klumper med fiken eller rosiner i kaka.

Grovhakk nøttene. Bland resten av hvetemelet, bakepulver, kardemomme og kanel. Når egg- og sukkerblandingen har blitt hvit og luftig, blander du inn det smeltede smøret og melblandingen vekselsvis. Ha i rømmen og la alt bli godt blandet. Så har du i den tørkede frukten. Den rører jeg alltid inn for hånd sånn at den ikke blir knust av vispene på miksmasteren. Det skal være en tykk røre.

Ha røren over i brødformene og bruk en skje til å glatte ut toppen. Stekes på nest nederste rille i 1 ½ time.

La kakene avkjøles i formen før du hvelver dem ut og pakker dem godt inn i aluminiumsfolie. La dem ligge på et kaldt sted i 3–4 uker. Har du en kjellerbod eller et annet kaldt rom, kan de gjerne ligge der. Jeg har ikke det, så mine ligger i kjøleskapet.

9 kommentarer til “Fruktkake”

  1. Jeg har bakt disse i dag. Jeg brukte 3 brødformer, men jeg syntes kakene ble lave. Mine brødformer er 1,7 liter så neste år tror jeg at jeg skal bruke 2 former så kakene blir et par cm høyere…

    • Lurt, Margunn! Husk å skriv det opp i bakeboka di, så du husker det 😉 Eller, nå står det jo her, så da er det bare å lete opp samme side igjen til neste år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon