Pepperkakemuffins

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pepperkakemuffins

Plutselig stor denne oppskriften rett foran nesa mi. Jeg satt og bladde i en gammel kokebok, en av typen: veldig mye tekst og noen få svarthvite bilder. Og her, i disse bøkene, dukker det opp noen skatter innimellom, som blant annet disse pepperkakemuffinsene. Luftige og deilige og med skikkelig pepperkakesmak – en garantert suksess. Denne oppskriften er fra boka mi «Nybakt til jul», så for de av dere som har den, er dette kanskje en god, gammel kjenning.

Pepperkakemuffins

Dette trenger du for å lage 12 pepperkakemuffins
100 g smør, romtemperert
250 g brunt sukker
3 egg
1 dl lettrømme
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts natron
2 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts nellikspiker, malt
1 ts kardemomme, malt
30 g mandler

Glasur
1 eggehvite
ca. 150 g melis
ev. strøssel til pynt

Stekes på 175 grader i 15–20 minutter.

Ha muffinsformer oppi et muffinsbrett eller finn fram 12 doble muffinsformer.

Ha smør og sukker i miksmasterbollen og rør til det blir luftig og sukkeret nærmest har smeltet inn i smøret. Ha i eggene, ett og ett, og rømmen mens miksmasteren går. Bland alle de tørre ingrediensene, unntatt mandlene, og sikt dem inn i røren. Nå skal du bare røre rundt akkurat til alt er blandet. Rører du for lenge, kan muffinsene bli litt seige. Hakk mandlene og rør dem inn.

Jeg liker å sette muffinsformer oppi et muffinsbrett for at de skal holde fasongen under stekingen. Har du ikke et muffinsbrett, er det lurt å bruke doble former. Stek muffinsene litt nedenfor midten i ovnen. Bruk en tynn pinne for å kjenne om kakene er gjennomstekt. Hvis pinnen er tørr når du tar den ut av kaka, er den ferdigstekt.

La muffinsene bli avkjølt før du har på melisglasuren. Bland eggehviten og melisen til du får en glatt glasur uten klumper. Fordel den på muffinsene. Pynt med strøssel. Her bruker jeg noen fine sukkerhjerter som jeg fant i en krimskrams-butikk.

6 kommentarer til “Pepperkakemuffins”

  1. Dette var gode muffins med «julesmak». De er et alternativ til pepperkaker (som ikke smaker godt, syns vi). Barnebarna likte muffinsene veldig godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon