Lavendelmuffins

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lavendelmuffins

Jeg kom litt tilfeldig over en pose med tørket lavendel og tenkte det kunne være moro å bruke den til noe annet enn å lage godlukt i undertøyskuffen. Er det ikke det gamle damer bruker det til, da? Putte små tøyposer med lavendel i de ulike undertøyskuffene? Nok om undertøy, tilbake til kakene! Det er mer interessant her og nå!

For å få en lys lilla, lavendelaktig farge på både muffinsene og glasuren, bruker jeg konditorgele. Det får du kjøpt i kjøkkenutstyrsforretninger og andre butikker som har spesialisert seg på cupcakes og lignende. Fargen påvirker ikke smaken, så du kan gjerne lage muffinsene uten også.

Har du tilgang til frisk lavendel, som du vet ikke er sprøytet (det tror jeg alle som du kjøper på et plantesenter eller i en blomsterbutikk er, men har du en staude hjemme som ikke er sprøytet, er det bra), kan du selvfølgelig bruke det!

Lavendelmuffins

Dette trenger du for å lage 12 muffins med lavendel

Muffinsrøre
75 g mykt smør
100 g sukker
25 g honning
1 ts tørket lavendel
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 stort egg
1 3/4 dl h-melk
lilla konditorgele

Glasur
75 g melis
30 g mykt smør
lilla konditorgele
tørket lavendel til pynt

Sett stekeovnen på 175 grader og kle et muffinsbrett med muffinsformer.

Pisk smør og muffins lyst og luftig i en miksmaster. Når det begynner å lysne, har du i honningen. Er honningen din fast, varmer du den opp i mikrobølgeovn eller vannbad først. I mellomtiden knuser du lavendelen i en morter og blander den sammen med resten av det tørre.

Knekk egget og rør det inn i smør- og sukkerblandingen. Ha i det tørre og melken vekselvis i to omganger. Har du konditorgele, tilsetter du den nå. Geleen er så konsentrert at det lite som skal til for å få farge. Prøv deg fram.

Fordel røren i muffinsformene. Jeg bruker bestandig en isskje til dette. Du vet, en av disse skjeene som har en vaier inni slik at all isen, eller muffinsrøre i dette tilfellet, sklir ut av skjea

Stekes på nest nederste rille i 18–20 minutter. Stikk en tynn pinne i én av kakene for å sjekke om de er gjennomstekte. Kommer pinnen tørr ut, er kakene ferdig. La dem avkjøles på en bakerist.

Pisk sammen melis, smør og konditorgele til glasuren og fordel den på muffinsene.

Lavendelmuffins

Dryss over tørket lavendel til pynt.

Lavendelmuffins

God bakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon