Marshmallows med kokos

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter + avkjøling

Porsjoner: 47

Marshmallows med kokos

Har du noen gang prøvd å lage din egen marshmallows? Før jeg lagde det første gangen, husker jeg at jeg innbilte meg at det måtte være vanskelig å lage. Det er ofte sånn med ting vi er vante med å kjøpe ferdig i butikken, vi er ganske så sikre på at det er vanskelig å få til hjemme på eget kjøkken. Men sånn er det altså ikke når det kommer til marshmallows. (Mye annet også!)

Det å lage sine egne marshmallows er skikkelig enkelt og resultatet gjør at de forsvinner veldig enkelt fra fatet også! Det eneste som kreves for å lage disse, er en ganske stor og kraftig miksmaster, for det blir en stor masse. Er mikseren din forholdsvis liten, halverer du oppskriften og lager 25 biter i stedet for oppskriftens 49.

I min versjon her, ruller jeg den ferdige marshmallowsen i ristet kokos. Det er selvfølgelig en smakssak om du vil det. Jeg synes det er deilig med den lille knasingen jeg får.

Lykke til!

Ingredienser

150 g kokos
4 gelatinark
300 g sukker
2 ts vaniljesukker
275 g lys sirup
0.25 ts salt
2.25 dl vann
1 ss solsikkeolje

Slik gjør du

Du trenger et termometer som går opp til 115 grader, noe alle digitale steketermometere gjør.

Sett stekeovnen på 180 grader.

Fordel kokosen på et bakepapirkledd stekebrett og bak det i ovnen i ca. 5 minutter, til den begynner å bli lysebrun. Følg med slik at det ikke brenner seg. Ta den ut og avkjøl.

Smør en firkantet form på ca. 20×20 cm med oljen. Ha i 3-4 ss av kokosen og rull formen rundt slik at alle sider blir dekt. Ha den kokosen som ikke setter seg fast, tilbake sammen med resten av kokosen.

Legg gelatinarkene til oppbløting i en bolle med kaldt vann i 5 minutter. I mellomtiden har du sukker, vaniljesukker, sirup, salt og 1/2 dl vann i en kasserolle og lar det koke opp uten å røre i det. Bruk en vætet pensel til å fjerne eventuelle sukkerkrystaller oppover kasserollesidene. Sett termometeret ned i sirupen og kok til den når 115 grader. Ta kasserollen av platen og la den stå i ro til boblingen opphører.

Mens sirupen koker, tar du gelatinplatene ut av vannet og klemmer ut så mye vann som du greier. Ha gelatinplatene i en kasserolle og varm dem opp på svak varme slik at de smelter. Tilsett resten av vannet (1 3/4 dl) i kasserollen og rør det sammen. Hell blandingen over i en miksmasterbolle.

La miksmasteren gå rundt på svak styrke. Hell så den varme sirupen oppi miksmasteren i en tynn stråle. Nå skal dette vispes kraftig sammen til det blir hvitt og luftig. Det tar et sted mellom 20 og 25 minutter. Ha tålmodighet, for jo luftigere du greier å få massen, jo tørrere og finere blir marshmallowene.

Ha blandingen over i formen og glatt ut toppen. Strø et lag med kokosen over. La formen stå i romtemperatur i minst 2 timer slik at massen setter seg. Den kan også stå over natten. Dekk den da med plastfolie. Bruk en kvass kniv og skjær massen løs fra formen og hvelv den over på et skjærebrett. Skjær slik at du får 7 ruter hver vei, til sammen 49 biter. Rull bitene i resten av kokosen.

Marshmallowen holder seg i 1-2 uker i en lufttett boks, stablet i lag med bakepapir eller plastfolie mellom lagene, i kjøleskapet eller et kaldt rom.

Lag din egen marshmallows!

Har du lyst til å prøve deg på annet julegodterier også? Kanskje jeg kan firste med krydrede julenøtter? Oppskriften finner du her. 

5 kommentarer til “Marshmallows med kokos”

  1. Hei, nå har marsmallowswen ligget kjølig i over 5 timer og den har fortsatt ikke satt seg..skal la den ligge over natt, men jeg stusset litt over hvor lite gelatin du har i oppskriften da alle andre har alt fra 20 plater til 25 g gelatin.. og du har bare 4 plater.. kan det ha noe med det å gjøre? At massen ikke stivner? Har fulgt oppskriften til punkt og prikke. Pisket i 1 t også..

    • Hei Birgitte!
      Det høres jo veldig kjedelig ut. Jeg må innrømme at det er veldig lenge siden jeg lagde den oppskriften, så jeg greier ikke å huske hva som er riktig eller feil, men er enig med deg i at det høres litt lite ut med 4 plater gelatin. Samtidig som 20 plater høres voldsomt mye ut. Jeg skal prøve å få tid til å lage det i nærmeste framtid, men kan bare beklage at det ikke gikk bra med forsøket ditt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon