Sprø pavlova, som er akkurat passe seig midt inni, er, uten noen som helst tvil, husets datters favorittkake! Jeg tror nesten hun kunne spist en hel kake selv. Om hun bare hadde fått muligheten. Men vi andre vil jo ha vi også!

Før du setter i gang med bakingen, har jeg lyst til å komme med noen gode råd sånn at du bestandig får en skikkelig god pavlova. Bruk bestandig en helt ren miksebolle. Er det litt fett i den, vil ikke eggehvitene bli så luftige som du ønsker. Finner du sukker som det står ”finkornet” på utenpå pakke, bruker du det. Du kan også kjøre vanlig sukker i en matprosessor i noen sekunder, og la kaken bli helt avkjølt inne i stekeovnen før du tar den ut. Jeg liker å steke pavlova på kvelden, så lar jeg den stå inne i stekeovnen frem til neste dag, etter at jeg har skrudd av varmen. Da får jeg det samme gode resultatet hver eneste gang.

Har du lyst på en pavlova med herlig kaffesmak? Da finner du oppskriften her!

Oppskrift på pavlova i ring med vaniljekrem og bær

Pavlovaen
4 eggehviter
200 g sukker
1 ts eplesidereddik

Vaniljekrem
4 dl H-melk
1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
4 eggeplommer
100 g sukker
20 g maisenna
4 plater gelatin
2 dl kremfløte

Pynt
400 g jordbær
250 g blåbær
250 g bringebær
noen blader sitronmelisse
et lite dryss melis

Sett stekeovnen på 150 grader varmluft. Kle et stekebrett med bakepapir og tegn en sirkel på papiret.

Ha eggehvitene i en miksebolle og pisk til de begynner å bli hvitt. Tilsett sukkeret i en tynn stråle og pisk til du har fått en blank og fin marengs. Ha i eddiken og pisk den kjapt inn.

Fordel marengsen over sirkelen du tegnet. Flat den ut på toppen med en skje.

Sett stekebrettet i stekeovnen. Stek i 1 time. Skru så av varmen, men la stekeovnsdøra være lukket helt til stekeovnen er helt kald. Du kan gjerne gjøre dette på ettermiddagen/kvelden og la kaken stå inne i stekeovnen til neste morgen.

Lag gjerne vaniljekremen dagen før servering. Ha melken i en kasserolle. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha både frøene og stangen i melken og gi den et oppkok. Pisk eggeplommene lett sammen med sukkeret og maisennamelet og evt. vaniljesukker i en bolle.

Hell den kokende melken i eggeblandingen mens du rører det sammen. Slå det tilbake i kasserollen og sett den tilbake på varmen. Rør hele tiden mens du varmer vaniljekremen. La den koke i 30-40 sekunder. Hell den over i en bolle og dekk den med plastfolie helt ned til vaniljekremen med en gang. Sett den til avkjøling. Sette den så i kjøleskapet.

Bløtlegg de 4 gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp 3 ss vann i en kasserolle. Ta gelatinplatene ut av vannet og smelt dem i kasserollen. Rør dette inn i vaniljekremen. (Jeg glemte helt å tilsette gelatinen når jeg tok disse bildene, så vaniljekremen din kommer til å bli litt tykkere enn den er her.)

Pisk kremfløten og rør den inn i vaniljekremen. Fordel vaniljekremen på pavlovaen og plasser bærene og sitronmelissebladene rundt om. Dryss over litt melis.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei:) Lagde denne i går, men den er veldig myk inni, virker rå. Tenkte å prøve igjen i dag:) Lurer bare på hvor stor i diameter den ringen man tengner skal være og hvor stor kaken din ble? Er det 150 grader varmluft i en time?

    • Hei Ann Caroline! I oppskriften skriver jeg at jeg steker pavlovaen i 1 time. Så skrur jeg av varmen, MEN lar kaken fremdeles stå i stekeovnen helt til den er kald. Gjør du det, skal den ikke bli rå inni 🙂 Lykke til med neste forsøk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *