Pavlovaring med vaniljekrem og bær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pavlovaring med vaniljekrem og bær

Sprø pavlova, som er akkurat passe seig midt inni, er, uten noen som helst tvil, husets datters favorittkake! Jeg tror nesten hun kunne spist en hel kake selv. Om hun bare hadde fått muligheten. Men vi andre vil jo ha vi også!

Før du setter i gang med bakingen, har jeg lyst til å komme med noen gode råd sånn at du bestandig får en skikkelig god pavlova. Bruk bestandig en helt ren miksebolle. Er det litt fett i den, vil ikke eggehvitene bli så luftige som du ønsker. Finner du sukker som det står ”finkornet” på utenpå pakke, bruker du det. Du kan også kjøre vanlig sukker i en matprosessor i noen sekunder, og la kaken bli helt avkjølt inne i stekeovnen før du tar den ut. Jeg liker å steke pavlova på kvelden, så lar jeg den stå inne i stekeovnen frem til neste dag, etter at jeg har skrudd av varmen. Da får jeg det samme gode resultatet hver eneste gang.

Har du lyst på en pavlova med herlig kaffesmak? Da finner du oppskriften her!

Oppskrift på pavlova i ring med vaniljekrem og bær

Pavlovaen
4 eggehviter
200 g sukker
1 ts eplesidereddik

Vaniljekrem
4 plater gelatin
4 dl H-melk
1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
4 eggeplommer
100 g sukker
20 g maisenna
2 dl kremfløte

Pynt
400 g jordbær
250 g blåbær
250 g bringebær
noen blader sitronmelisse
et lite dryss melis

Sett stekeovnen på 150 grader varmluft. Kle et stekebrett med bakepapir og tegn en sirkel på papiret.

Ha eggehvitene i en miksebolle og pisk til de begynner å bli hvitt. Tilsett sukkeret i en tynn stråle og pisk til du har fått en blank og fin marengs. Ha i eddiken og pisk den kjapt inn.

Fordel marengsen over sirkelen du tegnet. Flat den ut på toppen med en skje.

Sett stekebrettet i stekeovnen. Stek i 1 time. Skru så av varmen, men la stekeovnsdøra være lukket helt til stekeovnen er helt kald. Du kan gjerne gjøre dette på ettermiddagen/kvelden og la kaken stå inne i stekeovnen til neste morgen.

Lag gjerne vaniljekremen dagen før servering. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca. 5 minutter.

Ha melken i en kasserolle. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha både frøene og stangen i melken sammen med eggeplommene, sukkeret og maisennamelet og evt. vaniljesukkeret.

Kok det opp under konstant omrøring og på litt over medium varme. Rør godt i bunnen sånn at det ikke brenner seg fast. Når kremen koker opp, lar du den koke i 30-40 sekunder, fremdeles under konstant omrøring.

Ta kasserollen av varmen, klem ut vannet av gelatinen og rør gelatinplatene inn i vaniljekremen. Så heller du kremen over i en bolle, dekker den til med plastfolie og setter den i kjøleskapet.

Pisk kremfløten og rør den inn i vaniljekremen. Fordel vaniljekremen på pavlovaen og plasser bærene og sitronmelissebladene rundt om. Dryss over litt melis.

 

10 svar til “Pavlovaring med vaniljekrem og bær”

 1. Hei:) Lagde denne i går, men den er veldig myk inni, virker rå. Tenkte å prøve igjen i dag:) Lurer bare på hvor stor i diameter den ringen man tengner skal være og hvor stor kaken din ble? Er det 150 grader varmluft i en time?

  • Hei Ann Caroline! I oppskriften skriver jeg at jeg steker pavlovaen i 1 time. Så skrur jeg av varmen, MEN lar kaken fremdeles stå i stekeovnen helt til den er kald. Gjør du det, skal den ikke bli rå inni 🙂 Lykke til med neste forsøk 🙂

 2. Hei 🇳🇴
  Så gode tips du deler!
  Er det noe lurt man kan gjøre når man skal flytte marengsen fra stekebrettet, så hel som mulig..😳
  Vh Nina

  • Hei Nina! Takk for hyggelige ord! Det er jammen ikke enkelt å flytte pavlovaen hel fra stekebrettet til serveringbrettet, men jeg bruker å ta noen magepust før jeg forsiktig løfter bakepapiret og pavlovaen over og samtidig drar av bkepapiret. Og så pynter jeg med ekstra mye bær og krem dersom det går i stykker 🙂

 3. Denne fikk jeg lyst til å prøve i år! Men har lært fra pavlova tidligere at jeg skal lage en testkake før selve dagen, for jeg har en tendens til å ikke alltid få til disse på første forsøk..

  • Ja, da er det greit å lage en noen dager før. De holder jo seg fint – så lenge som du ikke tar på noe fyll – i flere dager. Lykke til!

 4. Eit tips er å klippe bakepapiret i 4 og legge bitane slik dei overlappar kvarandre. Då er det lettare å drage vekk papiret etter du har stekt bunnen.

 5. Dette blir årets 17.mai-kake 😊
  Tusen takk for all verden av inspirasjon og matglede! Her i huset har vi Fru Timian-middager hver uke ☺️

  Et lite spm; jeg skal følge tipset ditt om en time steking, etterfulgt av ovnsdør igjen til ovnen blir kald. Men om jeg så vil la den stå i ovnen over natta, har det betydning om døren da er lukket el åpen?

  • Å så hyggelelig å høre, Marianne!
   La ovnsdøren være igjen hele tiden. Bare skru av varmen etter 1 time og så lar du døra være lukket frem til neste dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon