Hvite sjokoladehjerter
Har du et brett med silikonformer, har du allerede kommet halvveis med å lage disse bokstavelig talt søte sjokoladehjertene. De er perfekte å lage til seg selv og, ikke minst, til å gi bort som små julegaver.
Sjokoladen du bruker, er avgjørende for hvordan det ferdige resultatet blir, så kommer du over skikkelig god sjokolade, kjøp den. Her bruker jeg hvit sjokolade. Du kan også bruke melkesjokolade eller helt mørk sjokolade.
Oppskriften til disse hjertene er like enkel som den er kort.
Dette trenger du for å lage 15 hvite sjokoladehjerter
200 g hvit sjokolade – den beste du kan finne
½ ts peppermynteekstrakt
Brekk sjokoladen i småbiter og smelt den enten i mikrobølgeovn eller i vannbad. Bruker du vannbad, koker du opp litt vann i en kjele og plasserer sjokoladebitene i en bolle som henger på kjelekanten. Bunnen av bollen skal ikke nå ned til det kokende vannet.
Rør inn peppermynteekstrakten og fordel sjokoladen i siliconformene. Sett formen i kjøleskapet i minst 1 time før du klemmer dem ut av formene.
Pakk hver bit inn i cellofanpapir.