Rabarbrasnurrer med vaniljekrem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Rabarbrasnurrer med vaniljekrem

Kombinasjonen av syrlig rabarbra og søt vaniljekrem og gjærbakst er superdupergod! Jeg spiste noen tilsvarende snurrer da vi var i Gøteborg i helgen og de var så gode at jeg måtte rett hjem å bake dem selv.

Du kan gjerne bruke litt mer rabarbra enn jeg gjør her, men vi hadde ikke mer rabarbra igjen i hagen, så jeg brukte det som var. I oppskriften har jeg øket mengden til det jeg tenker er en passe mengde.

Jeg bruker min eminente søte gjærdeigoppskrift til snurrene. Den kan du også bruke til å lage kardemommeknuter, kanelsnurrer og vanlige hveteboller, så her er det bare å bake i vei!

Rabarbrasnurrer med vaniljekrem

til 15 snurrer

Deigen
525 g hvetemel
60 g sukker
½ ts salt
½ ts malt kardemomme
½ pk gjær, tørr eller fersk, gjerne rød type
3 ¼ dl melk, ca. 25 grader
60 g smør

Vaniljekremen
3 dl H-melk
3 eggeplommer
75 g sukker
1 ts vaniljesukker
25 g maisenna

Rabarbraen
250 g rabarbra
2 ts brunt sukker

Topping
30 g mykt smør
30 g brunt sukker
30 g hvetemel

1 egg til pensling

Sett stekeovnen på 200 varmluft.

Ha hvetemel, sukker, salt, kardemomme og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i bakebollen. Deigen skal eltes så lenge at gjæren garantert forsvinner inn i deigen.

Ha i melken og sett mikseren på laveste hastighet. Elt deigen i 10 minutter. I mellomtiden tar du smøret ut av kjøleskapet og deler det opp i små terninger. Ha terningene i deigen og elt videre i 7-8 minutter. Altså en eltetid på 17-18 minutter totalt.

Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta omlag 1 time.

Vaniljekremen
Ha melken i en tykkbunnet kasserolle sammen med eggeplommene, sukkeret, vaniljesukkeret og maisennaen.

Kok det opp under konstant omrøring og på litt over medium varme. Rør godt i bunnen sånn at det ikke brenner seg fast. Når kremen koker opp, lar du den koke i 30-40 sekunder, fremdeles under konstant omrøring. Hell den over i en bolle.

Rabarbraen
Legg rabarbrastilkene i en ildfast form og dryss over sukkeret. Bak dem i stekeovnen i 12-13 minutter.

Toppingen
Rør sammen alle ingrediensene til toppingen

Tilbake til deigen
Dryss et helt tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over når den er ferdig hevet. Kna den sammen en gang før du kjevler den ut til en firkant på ca. 40 x 40 cm. Skjær den i 15 like brede strimler. Snurr hver strimmel. Hold den fast på den ene siden og rull den andre enden bortover sånn at hele strimmelen snurrer. Så legger du strimmelen i en spiral og legger på et bakepapirkledd stekebrett. Fest enden av strimmelen under, sånn at den holder seg på plass under etterhevingen og stekingen.

Lag en grop midt i snurrene og fordel i vaniljekremen. Så legger du noen rabarbrastenger over der igjen og topping over til slutt.

La snurrene heve under et kjøkkenhåndkle i 20-25 minutter. Øk samtidig varmen i stekeovnen til 225 grader. Bruker du to brett, er det lurt å bruke varmluft slik at du kan steke begge brettene samtidig.

Pisk sammen egget og pensle bollene før du setter brettene inn i stekeovnen. Stek bollene i ca. 12 minutter. Følg med.

Ha snurrene over på en bakerist og la de avkjøles.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon