Kardemommeknuter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kardemommeknuter

Det er jammen ikke mye som er bedre enn nystekt, fremdeles litt varm, søt gjærbakst! Hveteboller, skolebrød, kanelknuter og, ikke minst, kardemommeknuter! Jeg elsker det! Og det vet jeg at mange av dere gjør også.

Jeg bruker den gode oppskriften på hveteboller som grunnlag til disse knallgode kardemommesnurrene.

Et lite ord til sist, før du setter i gang. Hvis du ikke bruker kardemomme mye, men finner en åpnet pose i en skuff, kan det være lurt å kjøpe en ny. For smaken på de ferdige knutene blir definitivt best når kardemommesmaken virkelig får komme til sin rett.

God bakst!

Oppskrift på kardemommeknuter
18 stykker

Deigen
750 g hvetemel
125 g sukker
¼ ts salt
½ pk gjær, fersk eller tørr
egg
4 dl melk, ca. 20 grader
125 g kjøleskapskaldt smør 

Fyllet
150 g mykt romtemperert smør
200 g melis
4 ts kardemomme
1 egg til pensling

Ha mel, sukker, salt og tørrgjær i en miksebolle. Bruker du fersk gjær smulder du den opp før du har den også rett i bakebollen. Ha i egget og melken og elt deigen i 20 minutter.

Del opp smøret i små terninger og tilsett i deigen mens eltekroken fremdeles går. Elt deigen videre i 10 minutter. Da er alt smøret inkorporert og du har fått en glatt og fin deig.

Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 1 time.

I mellomtiden kan du lage fyllet. Rør sammen alle ingrediensene til du får et klumpfritt smør.

Kle to stekebrett med bakepapir.

Dryss litt hvetemel på benken og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du kjevler den ut til en leiv som er ca. 40 x 40 cm. Smør fyllet utover på den ene halvdelen og brett den andre over. Del leiven opp i 18 strimler. Hold strimelen fast i den enden som sitter sammen og tvinn strimmelen mens du samtidig drar den enda litt lenger. Hold strimmelen mellom tommelen og pekefinger. Snurr den så rundt tuppene på pekefinger, langfinger og ringfinger to og en halv gang – til enden kommer på baksiden av langfinger. Så fester du enden inni knuten. Prøv med en hyssing en gang hvis du synes det høres innviklet ut. Du kan bare knyte strimmelen sammen til en vanlig knute eller snurre den sammen også. Det går aldeles bra.

Legg knutene over på på stekebrettene. Dekk dem med et klede og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Sett stekeovnen på 215 grader varmluft eller 225 over- og undervarme.

Pisk lett sammen egget og pensle det over kardemommeknutene. Stek knutene i ca. 15 minutter. Legg dem over på en bakerist å la de avkjøles nok til at du greier å ta i dem før du tar ditt første jafs!

Kos deg!

God bakst!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon