Kanelknuter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kanelknuter

Jeg har herved konkludert med at det kan aldri bli for mange bilder og oppskrifter av kanelknuter, kanelsnurrer og kanelbollerpå en matblogg! Så her kommer det enda en! Kanelknuter er virkelig noe av den beste søte gjærbaksten som finnes. Når den er luftig og lett, vel og merke. Og det blir den hvis du følger oppskriften min.

Finn frem råvarene og sett i gang! God bakst!

Kanelknuter

Oppskrift på kanelknuter
18-20 stykker

Deigen
750 g hvetemel
125 g sukker
¼ ts salt
½ pk gjær, fersk eller tørr
1 egg
4 dl melk
125 g kjøleskapskaldt smør 

Fyllet
150 g mykt romtemperert smør
200 g melis
4 ts kanel
2 ss sirup 

Ha mel, sukker, salt og tørrgjær i en miksebolle. Bruker du fersk gjær smulder du den opp før du har den også rett i bakebollen. Ha i egget og melka og elt deigen i 20 minutter. Fordi vi bruker så lang eltetid, bruker vi også kald melk.

Del opp smøret i små terninger og tilsett i deigen mens eltekroken fremdeles går. Elt deigen videre i 10 minutter. Da er alt smøret inkorporert og du har fått en glatt og fin deig.

Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 1 time.

I mellomtiden kan du lage fyllet. Rør sammen alle ingrediensene til du får et klumpfritt smør.

Sett stekeovnen på 225 grader og kle to stekebrett med bakepapir.

Dryss litt hvetemel på benken og hvelv deigen over. Kjevle den ut til en leiv som er ca. 40 x 40 cm. Smør fyllet utover på den ene halvdelen og brett den andre over. Del leiven opp i 18 strimler. Strimlene sitter sammen på den ene enden. Hold strimelen fast i den enden som sitter sammen og tvinn strimmelen mens du drar den enda litt lenger. Så surrer du hele sammen til en knute og legger på stekebrettene.

Etterhev knutene under et klede i ca. 30 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader. Stekes på nest nederste rille i ca. 15 minutter. Avkjøl.

KanelknuterKanelknuterKanelknuter

God bakst!

 

 

8 kommentarer til “Kanelknuter”

  1. Fantastisk gode!!! Enkel Oppskrift! Jeg holder meg til denne fremover når kanelsnurrer/ knuter skal lages😊 Takk for at du deler oppskriftene dine🙏

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon