Søte snurrer i langpanne
Nå har jeg funnet en morsom måte å bake søte snurrer i langpanne på! Som med mye annet for tiden, er det TikTok som står for trenden. Og ettersom det så så godt ut, måtte jeg bare bake med én gang.
Jeg ble for opptatt av å skravle da jeg stekte første porsjon, så den ble svartbrent. Heldigvis ble resultatet perfekt på andre forsøk.
Den morsomme vrien med disse snurrene, skjer rett før de skal stekes. Da heller vi nemlig fløte oppi langpannen, over og rundt snurrene. Og da går noe av fløten inn i snurrene – og gjør dem enda bedre – og noe av fløten karamelliseres og blir til karamellsaus under snurrene. Skikkelig godt med andre ord!
PS! Jeg får ganske ofte spørsmål om det stemmer at man skal bruke 3,5 dl melk på 500 gram hvetemel, og det stemmer. Mange opplever at deigen blir for løs med så høy væskeprosent, men om du elter deigen så lenge som det står i oppskriften, vil deigen komme sammen og bli det iallfall jeg kaller helt perfekt.

Ingredienser
500 g hvetemel
75 g sukker
1 ts kardemomme
0.5 ts salt
0.5 pk gjær
3.5 dl kald melk
75 g kaldt smør
Fyllet
75 g romtemperert smør
3 ss fru timian søtbakst
2 dl kremfløte
Topping
50 g smør
2 ss fru timian søtbakst
Glasur
150 g romtemperert naturell kremost
75 g melis
1 skvis sitronsaft
Slik baker du søte snurrer i langpanne
Ha hvetemel, sukker, salt, kardemomme og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i bakebollen. Deigen skal eltes til gjæren garantert er blandet inn i deigen.
Ha i melken og sett mikseren på laveste hastighet. Elt deigen i 10 minutter. Del smøret i små terninger og ha dem i deigen. Elt videre i 7–8 minutter. Altså en eltetid på 17–18 minutter totalt.
Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta om lag 1 time.
Husk å ta ut smøret til fyllet ut av kjøleskapet slik at det rekker å bli romtemperert!
Forming av snurrene
Smør en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med smør eller fomfett.
Når deigen har hevet ferdig, drysser du et tynt lag med mel på bakebordet og hvelver deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du kjevler den ut til et rektangel på ca. 45 cm x 35 cm. Løft på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt på litt mer mel.
Smør det romtempererte smøret utover det hele og dryss Søtbakst over. Rull deigen sammen til en pølse. Start på den ene langsiden.
Del pølsen opp i 12 like store deler og fordel dem i langpannen. Dekk pannen med løs plast og la snurrene heve til dobbel størrelse. Det tar 30-40 minutter.
Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
Lag topping og hell over fløte
Smelt smøret til toppingen og rør inn Søtbakst.
Når snurrene har hevet ferdig, fordeler du toppingen over snurrene. Så heller du fløten rundt, og litt over, snurrene før du setter langpannen på nest nederste rille i stekeovnen.
Stek snurrene i ca. 20 minutter.
La snurrene avkjøles før du rører sammen kremost, melis og sitronsaft og fordeler glasuren over snurrene.
Kos deg med søte snurrer i langpanne! God bakst!











Fløten skal vel tempereres noe før den helles over de ferdighevede snurrene?
Det trenger du ikke. Det går helt fint å helle kald fløte over. Bare sett formen rett i stekeovnen etterpå.
Åååå, disse ser helt nydelige ut – elsker gjærbakst! Hva kan erstatte “Søtbakst” ? Har lyst til å bake disse til mannen som har bursdag i dag.
Hei Vigdis!
Du kan bruke sukker og kanel istedenfor. Blir veldig godt det også. God bakst og gratuler mannen med dagen!