Dalgona-kaffe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 5 minutter

Porsjoner: 1

Dalgona-kaffe

Har du en tenåring i hus har du kanskje fått med deg den store kaffetrenden som er akkurat nå? Jeg hadde iallfall ikke fått den med meg før huset tenåringsdatter lagde seg et eksemplar av DALGONA-kaffe.

Kaffen er superenkel å lage og jeg tipper på at du allerede har alle ingrediensene som trengs, i hus. Du trenger pulverkaffe, sukker, vann, melk og isbiter. Og så trenger du en helt vanlig visp. Vil du ha kaffen litt søtere, kan du piske inn litt mer sukker sammen med kaffepulveret og vannet.

Jeg prøvde også å lage den med en sånn liten melkeskummer som jeg bruker når jeg lager Frappé, men det funker bedre med en god gammeldags visp.

Ingredienser

2 ss pulverkaffe
1 ss sukker
2 ss kokende vann
2.5 dl melk
isbiter

Slik gjør du

Ha pulverkaffen, sukkeret og vannet i en liten bolle og pisk til det blir tykt som krem.

Fyll et glass med isbiter og hell i melk. Topp det hele med kaffekremen før du har i et sugerør og rører rundt. Her har jeg drysset litt pulverkaffe på toppen til slutt.

Kos deg!

8 kommentarer til “Dalgona-kaffe”

 1. Så god og ikke så kvalmende søt som mange andre oppskrifter! Lagde denne ista, men byttet ut melken med tine sin vanilje lettmelk, utrolig godt! 🙂

 2. Finnes d en variant for oss som ikke drikker kaffe;) tenker evnt med sjokolade/kakao/O’boy eller er d pulverkaffe som er hemmeligheten for å få den kremete?

  • Hei Beate!
   Jeg har prøvd meg med diverse kakao/sjokoladevarianter men har ikke greid å få til skummet som jeg vil ha det ennå. Jeg har ikke gitt opp helt ennå, så kanskje kommer det en oppskrift 😉

 3. Kan man bruke vanlig kaffepulver? (evt litt mer grovkvernet?).
  Her i hus har vi kun hele bønner vi kverner.
  (Hvis ikke får jeg føre opp pulverkaffe på neste ukes handleliste 😛 ).

  Hilsen ei som syns dette ser fantastisk ut!

  • Hei Victoria! Jeg tror ikke det går med vanlig kaffe, ferdigmalt eller den du maler selv. Tror du må ha tørrkaffe for at den skal løse seg opp på ritkig måte 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon