Frappé – gresk iskaffe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Frappé – gresk iskaffe

Grekerne er helt rå på å lage frappé! Jeg kan fremdeles huske smaken av min første frappe på en fancy liten restaurant på den greske øya Chios en gang i det forrige århundre! Ha ha!

Jeg må si at jeg ble lettere sjokkert da jeg flere år senere fant ut hvordan de lager sin berømte frappé, eller iskaffe, på norsk! De tar rett og slett og blander ut pulverkaffe og sukker med kaldt vann. Pisker det opp, blander i mer kaldt vann, isbiter og dæsj melk.

Finner du Nescafé Original – det er det glasset med rødt lokk på – bruker du det. Det er varianten grekerne bruker. Jeg har funnet den på Europris. Ryktene sier at de også skal ha den på Meny. Du kan også bruke vanlig Nescafé Gull.

Har du en liten drinkmikser eller sånn liten melkeskummer, er det perfekt å bruke når du lager frappé.

Oppskrift på frappé – gresk iskaffe
til 1 glass

1 ½ ts Nescafé Original
1 ½ ts sukker – du kan ta i litt mer hvis du liker søt kaffe
3 ss + 1 ½ dl vann
½ dl H-melk
isbiter

Ha pulverkaffen i glasset sammen med sukkeret. Ha i 3 ss vann. Pisk til kaffen er oppløst og det blir skummete. Med en drinkmikser eller melkeskummer får du et tykt skum. Om du ikke har det, kan du også riste dette sammen. Da får du ikke skikkelig skum på toppen, men selve kaffen blir god allikevel. Da må du bruke et glass med lokk. Rist til det skummer.

Ha i noen isbiter og fyll på med melk og vann. Bland!

 

20 kommentarer til “Frappé – gresk iskaffe”

  • Jeg var ikke klar over at man får kjøpt den på Europris og Meny (som noen andre tipset om), men skal skrive det inn i innlegget med en gang, Fred 🙂

  • Jeg har vært på utkikk etter den i Norge, men finner ikke den samme som de har i Hellas. Har derimot kjøpt med meg hver gang jeg har vært der de siste årene. Perfekt iskaffe 😍
   Tviler på at Nescafè gull er det samme, men skal prøve original med rødt lokk som er tipset om her når jeg går tom for min helt greske😊 Takk for tips!💖

 1. Takk for tips om nydelig iskaffe😊 er veldig glad i iskaffe og har kjøpt mye ferdige fra tine. Nå slipper jeg det siden denne var så god, sparer masse penger også når man kan lage selv😊 har kjøpt bare vanlig nescafe gull og synes det smakte bra, men så har ikke jeg smakt den orginale heller da😊

 2. Jeg bruker Nescafe Brasero, den er glimrende til frappe! Pluss at jeg tror den er hakket rimeligere enn Original, og kan kjøpes i større “refill-poser”! 👍🏼😁
  Lærte å lage frappe for mange år siden da jeg var på bartenderkurs på Kreta. Artig å se hvor populær frappe har blitt overalt med tiden, hehe… 😜

 3. Min frappe inneholder hverken melk eller sukker, men er likevel veldig godt. Og så har jeg en liten plastbeholder som jeg bruker til å riste kaffepulveret i. Denne er selvfølgelig kjøpt i Hellas 😊

 4. For en luksusvariant pleier jeg å ha i en kule vaniljeis. Kanskje det ikke heter frappé lenger da, men supergodt er det i hvert fall. Kaffe og dessert i ett 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon