Ingefærshot

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 15 minutter

Porsjoner: 1

Ingefærshot

Det er superenkelt og kjapt å lage sin egen ingefærshot hjemme! Jeg synes noen av dem du kjøper i butikken er skikkelig gode, mens andre er litt tamme i smaken. Og så bruker de å være ganske så dyre. Lager du dem selv, kan du selv bestemme hvor mye ingefær du vil ha i, og hvor sterk shoten dermed blir, og den blir mye billigere.

For å få mest mulig smak ut av ingefæren, river jeg den på et rivjern. Jeg har et rivjern fra Microplane som er kjempefint å rive hvitløk, ingefær og parmesan på (fint gaveønske om du ikke har fra før). Dette rivjernet gjør at ingefæren nærmest kommer ut som en ren mos og at saften dermed kommer ut. Men du kan også bruke den fine siden av rivjernet ditt. Det går helt fint. Så får du bare kjenne etter på smaken om du eventuelt må bruke litt mer ingefær for å få den ønskede styrken.

Et godt tips når du skal fjerne skallet på ingefæren er å bruke en skje til å skrape skallet av. Da er det bare skallet som forsvinner og svinnet blir minimalt.

Shoten holder seg fint i kjøleskapet i 4-5 dager, så du kan godt lage en større porsjon når du holder på. Oppskriften under er beregnet til 1 shot.

Ingredienser

Hjemmelaget ingefærshot
15 g ferdig renset ingefær
1 ss kokende vann
1 ts sitronsaft
0.5 dl god eplejuice

Slik gjør du

Rens ingefæren og riv den på den fine siden av rivjernet – se tips til både rensing og riving litt lenger opp.

Ha ingefæren i et lite glass og ha over det kokende vannet. Rør rundt. Ha i sitronsaften og eplejuicen og rør en gang til. That’s it!

Da er det bare å drikke på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon