Bellini

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Bellini

Bellini er en forfriskende italiensk sommerdrikk bestående av most fersken, bittelitt sukker og sitronsaft og prosecco. Veldig enkelt å lage og hyggelig å servere som for eksempel en velkomstdrikk eller å kose seg med et glass på kvelden.

Det skal helst brukes hvite fersken når du lager bellini. Det er de flate, runde ferskenene som du kan finne i butikken noen få uker i året – og de er i sesong akkurat nå! Da får den ferdige bellinien denne lyse fargen som du kan se på bildene her. Men, hvis du ønsker å utvide sesongen litt, kan du også bruke helt vanlige ferske eller nektariner. Da blir det en herlig guloransje farge på den ferdige drikken. Smaksmessig er det ikke store forskjellen.

Oppskrift på bellini
til 6 glass

4 fersken, gjerne hvite
1 ss sukker
1 ss sitronsaft
1 flaske prosecco

Kok opp vann i en kjele. Skjær et kryss i skallet på ferskenene både på over- og undersiden. Ha dem i det kokende vannet og la dem ligge der rundt 45 sekunder. Ta dem ut og legg dem over i en bolle med kaldt vann. Nå skal det være lett å dra skinnet av fruktkjøttet.

Skjær fruktkjøttet løst fra steinen og mos det sammen med sukkeret og sitronsaften i en liten matprosessor eller med en stavmikser. Sil massen over i en bolle og sett den i kjøleskapet slik at den blir helt kald.

Når du skal servere bellinien, tar du 2-3 ts av ferskenmosen i hvert glass. Hell over litt prosecco og rør det sammen før du fyller opp glasset med proseccoen. Det bruser veldig når proseccoen blandes med ferskenen, så hell forsiktig.

Nyt sommerkvelden!

 

2 kommentarer til “Bellini”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon