Iste

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Iste

Den beste isteen lager du særdeles enkelt og greit selv! Det synes iallfall jeg. Da kan jeg nemlig selv bestemme hvilke smaker jeg vil ha og, ikke minst, bestemme hvor søt den skal være. Etter min smak er ferdigkjøpte isteer nesten bestandig alt for søte i smaken, så jeg er skikkelig happy med å lage den selv.

Jeg lager dessuten isbiter av isteen, for da beholder jeg den gode istesmaken selv når isbitene smelter. Det var Stephen Twining, 10. generasjon temann fra tehuset Twinings, som kom med den gode idéen da jeg traff ham tidligere i vår. Så da gjør jeg det sånn jeg også! Bestandig lurt å ta til seg de gode tipsene 🙂

Her har jeg laget to forskjellige isteer hvor bruker jeg Twinings grønn te i begge utgavene – én grønn te med skogsbær og én grønn te med Earl Grey.

Jeg bruker også å lage ice chai tea latte til stor glede for husets datter. Oppskrift på min hjemmelagde – og tenåringsgodkjente – versjon kommer på bloggen om ikke lenge.

Den enkleste måten å lage iste og isteterninger på er å koke opp vann som vanlig, og så lage veldig sterk te med lite varm væske. Og så ha i mer kaldt vann når teen har trukket lenge nok. Skal du ha i søtning, har du den i samtidig med den varme væsken.

Her kan du lese om hvordan du lager den aller beste teen!

Hjemmelaget iste og isteisbiter

nok til 1 liter ferdig iste

Isteen
2 dl kokende vann
5 poser Twinings Green Tea Skogsbær eller Green Tea Earl Grey
evt. 1-2 ts sukker eller honning (jeg bruker ingenting)
8 dl kaldt vann

Isbitene
1 dl kokende vann
2 poser Twinings Green Tea Skogsbær eller Green Tea Earl Grey
3 dl kaldt vann

Til servering
fersken
blåbær
bringebær

Kok opp vannet og la det stå i 2-3 minutter sånn at det blir litt avkjølt. Grønn te får en litt bitter smak når man bruker kokende vann, så det er best å la det avkjøles litt før man heller det over teposene.

Ha teposene i et litermål eller noe annet egnet og som tåler varm væske. Ha i sukker eller honning, om du bruker det, og hell i vannet. La det stå helt i ro i 4-5 minutter. Ta ut teposene, hell i det kalde vannet og rør rundt.

Isbitene lages på akkurat samme måte. Hell dem over i en isterningform eller i isterningposer og legg det i fryseren. Mitt beste tips med isterningposer er å legge posen i en liten form sånn at det ikke renner vann ned i fryseren om det nå skulle gå lekk på noen måte.

Her er Stephen Twining fra da jeg var i Twiningsbutikken i London i våres. Her viser han frem deres nye serie – Infuso – som også er helt super å bruke i isteer. Prøv deg fram og finn dine favoritter.

Les gjerne mer om Twinings sitt arbeid med å gi skolegang til teplukkernes barn, samt å bedre rettighetene til jenter!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av samarbeidet som jeg har med Haugen-Gruppen. Det er de som importerer Twinings til Norge. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon