Sånn lager du den beste teen

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sånn lager du den beste teen

Hvilken himmel å gå inn i for et temenneske som meg! Om den ikke er voldsomt stor, er den iallfall fylt til randen av gode dufter og smaker – Twinings’ tebutikk som har ligget på samme sted siden 170 – Strand 216.

Twinings Norge har en Instagramkonkurranse nå! Hvis du tar bilde av ditt “Twinings moment” og legger det ut på Instagram er du med i trekningen av flotte premier fra Son Spa og Porsgrunds Porselænsfabrik! Husk å tagg bildet med #twiningsmomentnorge! Les mer om konkurransen her!

Sånn lager du den beste teen

Sjekk ut de hyllene!

Sånn lager du den beste teen

Visste du at svart og grønn te kommer fra akkurat de samme teplantene? Det visste ikke jeg før Stephen Twining fortalte meg det da vi drakk afternoon tea sammen. Forskjellen er at på den svarte teen har bladene oksidert før de tørkes helt, i motsetning til den grønne.

Teene bør behandles ulikt når du skal lage den en kopp eller kanne med te også, for som med all god mat og drikke, får man bestandig det beste resultatet når man behandler råvarene på best mulig måte.

Her er noen enkle og greie kjøreregler når du skal trekke te:
De gjelder både om du bruker løste eller tepose.

  1. Bruk bestandig nytt friskt vann som du koker opp. Veldig mye av oksygenet forsvinner ved oppkok, så bytt ut vannet i kjelen når du skal lage deg neste kopp eller kanne.
  2. Når du lager svart te, skal du bruke kokende vann. Ha i teklokken, løsteen eller teposen og hell over vannet når det har sluttet å boble.
  3. Oolong-te (som er en mellomting av svart og grønn te) skal trekke på 90-95 grader. Kok opp vannet og vent i 4-5 minutter før du heller det over teen.
  4. Grønn- og hvit te skal trekke ved 85-90 grader. Bruker du kokende vann på dem, vil de lett bli besk og få en dårlig smak. Kok opp vannet og vent i 6-7 minutter før du heller over teen.

Et annet godt tips til teen er å prøve å venne seg til å drikke den uten søtningsstoff. Verken sukker, honning eller kunstig søtning. Prøv det og se! For det er først da du får fram de virkelige smakene fra teen.

Sånn lager du den beste teen

Philipha er én av 8 tea master blenders hos Twinings. Det er de som sørger for at alle de ulike tesmakene blir blandet på riktig måte, slik at favoritt-teen min bestandig smaker det samme.

Sånn lager du den beste teen

Her er det bare å smake seg frem til sin favoritt.

Både Lea og jeg fikk skikkelig dilla på en te som heter Darjeeling Oolong. Darjeeling er et distrikt i Himalaya og oolong er en måte å tørke teen på som er midt mellom svart og grønn, der bare kantene av tebladene blir knekt og oksidert før tørking. Den er veldig smakfull, men fremdeles ganske mild i smaken.

Den koster flesk, men måtte bare kjøpe med meg mange pakker da jeg var der. Den nytes med andakt og følelse hver eneste kveld.

Sånn lager du den beste teen Sånn lager du den beste teen

Sånn lager du den beste teen Sånn lager du den beste teen

Jeg elsker å være i butikker – nesten samme hvilken type butikker det er – som er skikkelig fagbutikker. Hvor de som jobber der har skikkelig peiling og er engasjerte, og du kan smake (hvis de selger noe som er spiselig).

Sånn lager du den beste teen

Her kan du lese mer om The Strand. Er du glad i te, som meg, er det virkelig verdt å ta en tur innom neste gang du er i London.

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-gruppen. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon