Ny besøksrekord, flott vær og fantastisk stemning var settingen på årets MiG Tautra som ble arrangert i helga. Vi befinner oss i Frosta kommune i Nord-Trøndelag. Jeg hadde fått det ærefulle oppdraget å lage god søndagsmiddag til salg. Les om turen jeg hadde til Tautra tidligere i sommer her. Vil du se igjen den lille filmsnutten som vi lagde på samme tur, finner du den her.

Ute på selve festivalområdet på Tautra er det ikke storkjøkken, stekeovner eller innlagt vann, så jeg preppa og gjorde alt klart på storkjøkkenet til Valberg. Hvitløk- og urtefylt ribberull med råstekte poteter, tomatpesto og salat sto på menyen.  65 kg ribbe skulle klargjøres, så mens jeg beinet ut 12 svære ribber med en ganske sløv utbeiningskniv, hjalp matansvarlig for hele festivalen – Merete Steig – meg med å kutte opp store mengder hvitløk og ferske urter og å knytte sammen rullene.

Full fres på Tautra

Full fres på Tautra

Hele kjøkkenet duftet fantastisk lenge før vi fikk satt kjøttet i stekeovnen. Det sørget urtene for!

Full fres på Tautra

Det ble litt av en logistikkoppgave å få plass til alle ribberullene i de to store stekeovnene. Formene som vi stekte i ble dessuten så tunge at jeg ikke hadde sjans til å løfte de øverste inn og ut av stekeovnen. Det betydde at jeg måtte tilkalle mannehjelp opptil mange ganger. Sjekk den sprøe svoren!

Full fres på Tautra

Fantastiske Merete Steig har full kontroll før hordene av sultne festivaldeltagere strømmer på. Godt noen sterke hjalp til med å frakte 75 kg ferdigstekt potet og alle ribberullene på plass.

Jeg vet ikke hvor mange middager som ble solgt totalt på søndagen, men det var mange. Det var 300 porsjoner med ribberull, og de forsvant sammen med grillede kyllinger og koteletter på 40 minutter!

Full fres på Tautra

Klar til servering!

Full fres på Tautra

Ingebrigt er klar for å innta dagens søndagsmiddag.

Full fres på Tautra

Jeg var så heldig å få ligge på Klostergården på Tautra fra lørdag til søndag. Fantastisk sted. Les mer om dem her.

Full fres på Tautra

Hvem får ikke lyst til å nyte livet her?

Full fres på Tautra

Ståle, som driver Klostergården, måtte stå tidlig opp på søndags morgen for å lage frokost til meg.

Full fres på Tautra

Full fres på Tautra

To fornøyde damer på søndags ettermiddag – Fru Timian og Merete!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *